7.11.20 tarihinde saat 22.15 raddelerinde Gazimağusa’da Kurtalan sokak üzerinde aralarında çıkan sözlü tartışma sonucu aynı ülke vatandaşı olan M.N.T isimli şahsı kalbin alt kısmından bıçakla ağır şekilde yaralayan Vietnam uyruklu K. H.N. olaydan kısa bir süre sonra tespit edilerek tutuklanmıştı.
O günden beri tutuklu bulunan zanlı bugün yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak ileride yargılanacağı güne kadar 3 ay süre ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderildi.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren PÇ Arif Tolgan yemin altında verdiği şahadette olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatma yaptı. Bir tartışma sonucu arkadaşını kalbinin alt kısmından bıçaklamak suretiyle ağır yaralayıp Vahim zarar suçunu işleyen zanlının suçunu itiraf ettiği yönünde kendi el yazısıyla gönüllü bir ifade verdiğini söyleyen PÇ Tolgan, müştekinin hayati tehlikeyi atlattığı ve tedavi gördüğü Lefkoşa Devlet Hastanesi’nden taburcu olduğunu belirtti.
Müştekinin ek ifade vermek suretiyle zanlı aleyhindeki şikayetini geri çektiğini belirten PÇ Tolgan, zanlı aleyhinde başlatılan tahkikatın tamamlandığına değindikten sonra KKTC‘de çalışma izniyle bulunan zanlının 3 ay süreyle Merkezi Cezaevine gönderilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla ve her hâlükârda 3 ay‘ı geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilmesi yönünde emir verdi. (MHA)