18.6.20 tarihinde Serdarlı’ da anayol üzerinde, isimsiz bir restoranın park yerinde bulunan ve Hüseyin Çimen’e ait faal olmayan GC 540 plaka nolu aracının sağ ön kapısına 2 el tabancayla ateş eden aynı köy sakini emekli polis çavuşu O.C şikâyet üzerine 19.6.20 tarihinde tutuklanmış ve aynı gün çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti. 
Zanlı bugün 22.6.20 tarihinde Ateşli silah, patlayıcı madde taşıma, kullanma ve tasarrufu, meskûn bölgede ateş açma, kasti hasar suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlandı.
İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar PÇ Caner Atamer’i olgularla ilgili bilgi vermek üzere tanık kürsüsüne çağırdı. PÇ Atamer yemin altında verdiği şahadetinde olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu. Atamer, zanlının 18.6.20 tarihinde Serdarlı’ da saat 11.00-1800 arasında arkadaşları ile içki içtikten sonra saat 18.00-20.30 arasında anayol üzerinde bulunan ve müştekiye ait park halindeki aracın yanına giderek sağ ön kapısına 2 el ateş etmek suretiyle kasti hasarda bulunduğunu belirtti.

Zanlının evinde silah ve mermi bulundu
Şikâyet üzerine zanlının 19.6.20 tarihinde tespit edildiğini, olay mahalline gidildiğini, olay mahallinde 2 adet 9 mm çapında boş mermi kovanı bularak emare aldığına değinen Atamer ayni gün arama müzekkeresi tahtında zanlının evinde arama yapıldığını söyledi. Yapılan aramada ikametgâhın yatak odasında yere serili halı altına gizlenmiş 9 mm çapında tabanca ve şarjöründe 6 adet canlı mermi bulunarak emare alındığını belirten Atamer, mutfak odasında bir kap içerisinde de 25 adet 9 mm çapında canlı mermi ve 1 adet 7.65 mm çapında canlı mermi bulunarak emare alındığını söyledi.
Zanlının gönüllü ifade verdiğini olay, olay anını hatırlamadığını belirttiğine dikkat çeken Atamer, emekli polis çavuşu olan zanlının tasarrufunda bulunan tabanca ve 25 adet merminin kayıtlı olduğunu belirttikten sonra geriye kalan ikisi kullanılmış toplam 8 adet 9.65 mm ve 1 adet 7.65 mm çapında mermi ile ilgili işlem yapıldığını söyledi. 

Zanlı yargılanıncaya kadar serbest kaldı
Zanlı aleyhinde tahkikatın devam etmekte olduğuna ancak bundan sonraki kısmına etki etme olanağı bulunmadığına dikkat çeken PÇ Atamer, zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, KKTC vatandaşı olan zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC dışına çıkışını men ederek 15000 TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı 2 kefilin imza edeceği 100000’er TL şahsi kefalet senedi karşılığı serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)