22 Nisan 2017 tarihinde yaşanan çökme sonrasında büyük maddi hasarın oluştuğu Gazimağusa Limanı’ndaki iskelede geçici olarak bir yüzer havuz yapılmıştı.
Yüzer havuzun soruna çözüm olmadığı belirtilirken, yüzer havuzun güvenli olmadığı dikkat çekiyor..Gerek iskeledeki balıkçı teknesi sahipleri gerekse ziyaretçiler çöken iskelenin bir an önce yapılmasını istiyor..

Gazimağusa Denizciler Birliği ile Deep Dive Diving Center, Gazimağusa Limanı’nda, 3 yıl önce dibe çöken ve halen yenilenmeyen tarihi ahşap iskelenin deniz dibindeki moloz yığınını kaldırmak için elbirliği yaptı.

Gazimağusa Limanı’nda, yüz yılı aşkın bir süre önce İngilizler tarafından yapılan ve bakımsızlıktan 3 yıl önce çöken ve halen yenilenmeyen tarihi ahşap iskelenin, yeniden yapılması için, Gazimağusa sevdalıları bir araya geldi.

Erol Adalıer, keşif sonucu, Gazimağusa Limanı’ndaki 5 metre derinlikte, 120 ton moloz yığını tespit ettiklerini, bu tespitlerini rapor ederek, temizliğe onay için, Gazimağusa Liman Başkanlığı’na ilettiklerini anlattı.

Gazimağusa Denizciler Birliği Başkanı Melih Akgürel, iskelenin bir kısmının, 22 Nisan 2017’de yıkıldığını, geri kalan kısmı için yıkım kararı çıkartıldığını anımsattı ve iskelenin, 3 yıldır, tüm uyarılarına rağmen halen yapılmadığına dikkat çekti.

Bakımsızlığa dayanamayıp yıkılan iskeleyle ilgili kalıcı bir çözüm üretilmediğinden şikâyetçi olan birlik başkanı, 2017’de, Turizm Bakanlığı’nın, Denizciler Birliği’ne yüzer duba verdiğini, birliğin de limanı sevenlerin yardımıyla, yüzer dubalardan yıkılan iskele yerine geçici bir iskele yaptığını hatırlattı. . Yüzer dubalarla yaptığımız iskele bizi çok zorluyor. İlgililerden destek istiyoruz “ dedi.(MHA)