Narkotik ve kaçakçılığı önleme şubesi polisleri, aldıkları bilgi ışığında, 25.6.20 tarihinde Gazimağusa’ da bir otelin 214 numaralı odasında arama müzekkeresi gereği arama gerçekleştirmişlerdi. Zanlı 1 U.E.T’nun (E-38) kontrolündeki söz konusu otel odasında yapılan aramada, yaklaşık 10 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve 1 gr ağırlığında tütün ile karışık sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alınmış, zanlı 1 ile birlikte aynı ikametgâhta bulunan zanlı 2 F.Ü (K-40) ve zanlı 3 K.Ç (E-31) de tutuklanmıştı.

İki zanlı serbest kaldı
Zanlı U.E.T, bugün 29.6.20 tarihinde, kanunsuz sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresi 3 gün uzatıldı. 
İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Hüseyin Eser, ilk tanık olarak polis memuru Osman Üreten’i şahadet vermek üzere tanık kürsüsüne çağırdı. Üreten yemin altında verdiği şahadetinde, alınan bilgi ışığında 25.6.20 tarihinde Gazimağusa’da zanlı 1’ in kontrolünde bulunan bir otelin 214 numaralı odasında arama emri gereğince arama yapıldığını söyledi. Zanlı 1 dışında zanlı 2 ve zanlı 3’ün de hazır bulunduğu aramada yatak odasındaki komodin üzerinde beyaz renk naylon poşet parçasına sarılı sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 10 gr ağırlığında madde ve aynı yerde sigara kâğıdına sarılı yaklaşık 1 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan tütünle karışık madde bulunarak emare alındığına değinen Üreten, her 3 zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığını belirtti.

10 gr uyuşturucu için 1000 TL ödendi
Zanlı1’ in emare uyuşturucuyu Gazimağusa’da tanımadığı bir şahıstan 1000 TL karşılığı 10 gr olarak aldığına dair gönüllü bir ifade vermek suretiyle suçunu itiraf ettiğine değinen Üreten, yürütülen tahkikat sonucunda zanlı 2 ve zanlı 3’ ün meseleyle ilgili bir bağlantısı olmadığının tespit edilmesi üzerine bugün itibarıyla serbest kaldıklarını söyledi.
Emare uyuşturucu maddelerin analiz için Devlet Kimya Laboratuvarına, materyallerin de parmak izi incelemesi için PGM’ ne gönderileceğine dikkat çeken Üreten, bu konuda henüz kendilerine rapor ulaşmadığını söyledi. Gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin devam etmekte olduğuna değinen Üreten, tahkikatını salimen devam ettirebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 3 gün ek tutukluluk verilmesini talep etti. 
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)