Başbakan Ersan Saner ve beraberindeki bakanlar Mesarya Bölgesi’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Sırasıyla Paşaköy, Vadili ve Akdoğan’a gidilerek vatandaşlarla bir araya gelindi, vatandaşların sorunları dinlendi.

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ziyaretlerde yaptığı açıklamalarda, birkaç ay içerisinde aşılama çalışmalarına hız verilerek halkın %80’ine yakın bir oranın aşılanacağını söyledi.

Güney Kıbrıs’la geçisŞerin başladığına işaret eden Hasipoğlu, ekonominin hareketleneceğini söyledi.

Hasipoğlu, Eylül ayında ilk ve orta eğitim ile yüksek öğrenimde yüz yüze eğitimin başlayacağını vurguladı. Erken genel seçim olacağına da değinen Hasipoğlu, birlik ve bütünlük içinde erken seçimden Ulusal Birlik Partisi’nin tek başına iktidar olacağına inanç belirtti.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Ersan Saner de, konuşmasında hükümetin kuruluş aşamasına değinerek, hükümetin ilk iş olarak yaşanan pandemi sürecinde sağlık alanında önemli çalışmalar kaydettiğini ifade etti.

“Sağlıkla ekonomiyi nasıl paralel götürürüz diye çok ciddi çalışmalar yaptık” ifadelerini kullanan Başbakan, elektronik kelepçeyle hükümetin karantina için yaptığı giderlerin ortadan kaldırıldığını söyledi.

Tüm dünyanın aksine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne covid salgınının büyük başarıyla yürütüldüğünü vurgulayan Saner, turizm ve yüksek öğretim alanında yapılan çalışmalara da değindi.