Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının (GKK), ulusal çıkarların korunması, KKTC’nin Doğu Akdeniz’de ve  Mavi Vatan’da ilelebet yaşayabilmesi için  çok önemli bir kurum olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Cenevre toplantılarında Kıbrıs’ta artık federal temelde bir anlaşma  olamayacağını, iki devlet temelinde bir anlaşma olabileceğini ve egemenliği Kıbrıs Türk halkı adına haykırdığını ifade etti.
GKK bünyesinde  silah altına alınan 44. Dönem Yedek Subay ve Çavuş Celbi Gülseren Kışlası’nda düzenlenen törenle ant içti.
Saygı duruşu,  İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başlayan törende, sancağın tanıtılmasının ardından  ant içme töreni icra edildi.
 Celp adına Asteğmen Engin Keleş’in konuşmasının ardından bir  çavuş günün anlam ve önemini belirten şiir okudu.
 Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakılmasıyla devam eden törende başarılı personele ödülleri, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu,  Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu,  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ile Güvenli Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral İbrahim Dağman tarafından verildi.
 Tören, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ile Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşmaları  ve tören geçişiyle son buldu.  

TATAR
 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında,  Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının  güzel ve anlamlı ant içme töreninde bulunmaktan  duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Tatar,   pırıl pırıl evlat yetiştirerek  Güvenlik Kuvvetleri  emrine  ve vatan hizmetine  vermelerinden dolayı   ailelere teşekkür etti.
 Tatar, Mücahitlerin  vatan için, bayrak için KKTC’de yaşamını onurlu şekilde sürdürmekte olan  KKTC halkının güvenliği için bugün  bayrak ve silah üzerine elini koyarak ant içtiklerini belirterek, kutladı.
   TMT’nin kuruluşundan sonra savunma için yapılan değerli çalışmalar sonucunda 1974’ten sonra  GKK’nın oluşturulduğunu kaydeden Tatar  “GKK KKTC’nin teminatı,  güvenliğinin yegane bekçisidir. Dolayısıyla sizlerin de bu şerefli kurumun  Mücahitleri olarak   yapacağınız  hizmetlerden dolayı sizleri şimdiden kutluyorum Her şey vatan  için, her şey bayrak için her şey KKTC için  diyorum” dedi.
 Cenevre  toplantılarında   Cumhurbaşkanı  olarak artık federal temelde bir anlaşmanın  olamayacağını,  Kıbrıs’ta  eşitlik temelinde Kıbrıs Türk halkının  geleceğini  teminat altına alacak olan  egemenliği vurguladığını kaydeden Tatar, “Artık egemen eşitliğe dayalı    yan yana  yaşayan iki devlet temelinde  ancak bir anlaşmanın olabileceğini sizler adına  halkım adına haykırmış olmanın  mutluluğu içerisindeyim” dedi.
Tatar, ulusal çıkarların korunması,  Anavatan Türkiye ile birlikte  devletin daha da  yücelmesi, statüsünün yükselmesi, Mavi Vatan’da,  Doğu Akdeniz’de  KKTC’nin güvenlik içerisinde ilelebet  yaşayabilmesi için sağlam, cesur ve  altyapısı ve  bütün imkanlarıyla GKK’nın  çok önemli bir kurum odluğunu ifade etti.

TOPALOĞLU
Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Zorlu Topaloğlu KKTC’nin  varlığını  ve bütünlüğü devam ettirmesi  Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven içerisinde  bağımsız ve egemen devlet olarak yaşayabilmesi için vatan savunmasına katılan  genç Mücahitlerin  huzurda ant içtiklerini kaydetti.
Topaloğlu, Mücahitleirn, gücünü  milletinden cesaret ve maharetini  milli hasletlerinden güvenini şanlı tarihinden geleceğe yönelik hedeflerini ise  Atatürk ilke ve inkılaplarından alan  Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının  saflarına katıldıklarını  kaydetti. 
 Gülseren Kışlasına  5 Nisan’da vatani görevi yapmak için gelen genç Mücahitlerin  5 hafta gibi bir sürede asker ocağına uyum  sağlayarak  her birinin kahraman birer Mücahit olduğunu ifade etti.
 Ant içme töreninin askerlikteki  yeminlerin en kutsalı olduğunu  kaydeden Topaloğlu, “Türk gencinin özünde var olan göreve bağlılık, kanun, nizam, örf ev adetlere uymanın  vatan için gerektiğinde  ölürsem şehit,  kalırsam gazi olurum inancının  sesli ifadesi olduğunu belirtti.
 Tümgeneral Topaloğlu, anne ve babaların emanet ettiği genç Mücahitlerin vatan  savunması için  dimdik durmakta olduklarını, atalarının başlattığı  onurlu mücadelenin bayrağını taşımakta olduklarını, ulvi görevi başarıyla yerine getireceklerine, bayrağı daima göklerde  şafaklarda dalgalandıracaklarına  inancının tam olduğunu söyledi.
Mücahitlere seslenen Topaloğlu,  ettikleri yemini hatırlatarak, “ Ant kalben askerlik mesleğine bağlanmanın bir ifadesidir” dedi.
Topaloğlu askerlik görevinin vatan, millet ve bayrak ülküsü etrafında kenetlenerek vazife ve  sorumluluk bilinciyle  yerine getirildiğini vurguladı.  
Topaloğlu,  “Askerliğiniz boyunca Atatürkçü düşünce sistemine bağlı,  yüksek disiplin  fizik ve moral gücüne,  çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, Kıbrıs  Türkü’nün milli davasını özümsemiş dürüst ve iyi ahlaklı asker olmak temel düşünceniz olmalıdır.” dedi.

 KELEŞ
Celp adına konuşan Engin Keleş de,  kutsal vatan hizmetini yerine getirmek için GKK  saflarına katıldıklarını belirterek,  kutsal vatan hizmetini devralmış olmaktan gurur ve şeref duyduklarını söyledi.
 Keleş, KKTC, egemenlik, bağımsızlık ve Cumhuriyet’in  yılmaz bekçileri olacağını, milli davanın savunucuları olarak  ettikleri yemine bağlı kalacaklarını belirtti.