Koronavirüs salgını ile ilgili mücadelede Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından karantina tedbirlerinin gevşetilmesinin en kritik önlemlerden birisi olarak gösterilen pandemi hastanesi ile ilgili Sağlık Bakanı Dr Ali Pilli'nin verdiği '45 günde yapılacak' sözünün süresi bugün itibarıyla dolarken, projenin hayata geçirilmemesi zaten zayıf olan KKTC siyasetinin vaat gerçekleştirememe karnesine yeni bir halka olarak eklendi.

Koronavirüs salgını ile ilgili mücadelede Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından karantina tedbirlerinin gevşetilmesinin en kritik önlemlerden birisi olarak gösterilen pandemi hastanesi ile ilgili Sağlık Bakanı Dr Ali Pilli'nin verdiği '45 günde yapılacak' sözünün süresi bugün itibarıyla dolarken, projenin hayata geçirilmemesi zaten zayıf olan KKTC siyasetinin vaat gerçekleştirememe karnesine yeni bir halka olarak eklendi.

13 Nisan 2020'de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nin bulunduğu arazide, 6 bin metrekarelik kapalı alan içerisine inşa edilmesi planlanan pandemi hastanesinin, acil servis, yoğun bakım, ameliyathane, tomografi ve laboratuvar servisi ile birlikte toplam 92 oda, 182 yatak kapasiteli olmasının planlandığı kaydedilmişti.

Açıklamanın devamında, söz konusu proje ile ilgili Başbakan Ersin Tatar'ın da bilgilendirildiği ifade edilerek  hafif çelik konstrüksiyon sistemi ile inşa edilmesi planlanan hastane binasının  toplam 45 günde bitirilmesi hedeflendiği belirtilmişti.

Yine açıklamada, söz konusu hastanenin ileride yine sağlık alanında kullanılmak üzere de projelendirildiği,   ve Bakan Pilli'nin aynı gün Bakanlar Kurulu’na proje ile ilgili bir sunum gerçekleştireceği ve onay verilmesi halinde ihale sürecinin başlaması planlanıyor denilmişti.

Ancak aradan 45 gün geçmesine rağmen hastane ile ilgili projenin ihalesi bile başlatılmadı, KKTC siyasetinin bir başka vaadi de böylece ileriye götürülemedi.

Öte yandan, pandemi hastanesi olmadığı için Doktor Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde geçici olarak oluşturulan Ateşli Hastalıklar Polikliniğinin de dağıtılarak, personelinin hastane içindeki diğer bölümlere gönderildiği öğrenildi. Böylece, Koronavirüs karantinası sırasında bu bölümde yetişen ve salgına karşı tecrübe edinen personel de normal görevlerine geri döndü.