2018 yılında Gazimağusa’da ambar açma ve sirkat suçunu işleyen Hüseyin Kencer 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde oturumlarına devam etmekte olan Ağır Ceza Mahkemesi bugün 10.11.20 tarihinde huzurunda bulunan ambar açma ve sirkat davasının kararını açıkladı.
Başkan kıdemli yargıç Fatma Şenol, kıdemli yargıç Ayşen Toroslu ve yargıç Hazan Aksun’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliğiyle aldığı kararı yargıç Hazan Aksun okudu.
 Sanığın 2018 Şubat ay’ı içerisinde Gazimağusa’da serbest liman bölgesinde A.K.O ltd’ye ait konteynerden 73475 TL değerinde toplam 600 paket sigara çalmak suretiyle ambar açma ve sirkat suçunu işlediğini belirtti.
Ambar açma ve sirkat suçlarının toplumda büyük tedirginlik yarattığını ve her geçen gün yaygınlaşan bu gibi suçların ticari ve sosyal yaşamı olumsuz yönde etkilediğine vurgu yaptı.
Bu suçların çoğalmasını önlemek, ticari ve sosyal yaşamın önünü açabilmek için bu tür suçları işleyenlere karşı mahkemelerin ibret verici cezalar vermesi kaçınılmazdır denilen kararda, müştekinin tüm zararını karşılayıp pişmanlık duygusu belirten sanığa kamu menfaati ön planda tutmak suretiyle etkin ve caydırıcı ceza vermeyi uygun bulduklarını belirtti.
Sanık aleyhinde ve lehinde tüm unsurlar dikkat aldıktan sonra sanığa işlemiş olduğu suçlardan dolayı toplam 6 ay hapislik cezası verildiğini açıkladı. (MHA)