Kasım 2019 ayı içerisinde ucuzluk pazarlarından tanesi 9 TL ye aldığı ürünleri duty free shop’ dan aldığını beyan ederek fahiş fiyata satan ve KKTC de turist statüsü ile bulunan Turhan Deringöl isimli şahıs şikayet üzerine tespit edilerek 19.11.19 tarihinde tutuklanmış ve çıkarıldığı mahkemede hakkında 2 gün tutukluluk emri alınmıştı.

Zanlı bugün 22.11.19 tarihinde yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı. İddia makamı adına mahkemede şahadet veren polis memuru Şükrü Hafız olgularla ilgili olarak mahkemeye verdiği bilgide zanlının kendisini İzmir’ de bir hava limanının duty free shop’ unda bir üst düzey yetkili olarak tanıtarak ucuzluk pazarlarından tanesi 9 TL den satın aldığı toplam 27 TL değerindeki 2 adet parfüm ve bir adet kol saatini duty free den alınmış orijinal ürün olarak belirterek Kasım 2019 ayı içerisinde Gazimağusa’ da N.M isimli bayana 400 TL karşılığı satmak suretiyle sahtekârlıkla para temin ettiğini aktardı.

Müştekinin olayı polise bildirmesi üzerine 19.11.19 tarihinde zanlının tespit edildiğini belirten Hafız, kullanmakta olduğu kiralık araç içerisinde yapılan aramada çok sayıda parfüm ve kol saati bulunarak emare alındığına değindi. Ayrıca araç içerisinde sahte olduğuna inanılan Ercan Hava limanına ait bir adet giriş kartının da bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını söyleyen Hafız, yapılan tahkikatta zanlının Girne’de bir ucuzluk pazarından 10 adet kol saati satın aldığını ve bu saatlerden 5 adedinin aracı içerisinde bulunduğunu diğer 5 adedinin ise aynı yöntemle satılmış olduğundan şüphe edilmekte olduğuna vurgu yaptı.

Olayın basında yer almasıyla şikâyetçi sayısında artış olduğuna değinen Hafız 2 günlük tutukluluk süresince üçü telefonla olmak üzere 9 şikâyetin geldiğini belirtti. Şikâyetçi olan kişilerden satın aldıkları ürünlerin emare olarak alındığına değinen Hafız şikâyetlerde artış olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.
Zanlının “bunun suç olduğunu bilmezdim” diye beyanı olduğunu söyleyen tahkikat memuru Hafız tahkikatını salimen yürütebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 5 gün ek tutukluluk verilmesini talep etti.

Olguları değerlendiren yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 5 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)