SOS Çocukköyü Derneği Girne Gençlik Gelişim Merkezi (GİGEM) tarafından yürütülen,  finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan “Genç Girişimcilere Teknik ve Ekonomik Destek Projesi” geçtiğimiz akşam düzenlenen kapanış etkinliği ile sona erdi. Proje sayesinde, süreç içerisindeki değerlendirmelerde öne çıkan sekiz iş fikrine sahip girişimciler Küçük Hibe Programı dahilinde toplamda 60 bin euroya kadar destek almış oldu.

Kapanış etkinliği GİGEM bahçesinde gerçekleşti

Avrupa Birliği (AB) tarafından Rekabet Edebilir İşletmeler, Kümeler ve İş Destek Kuruluşlarına Yönelik Hibe Programı altında finanse edilen “Genç Girişimcilere Teknik ve Ekonomik Destek Projesi” kapanış etkinliği, GİGEM bahçesinde düzenlenen törenle gerçekleşti.

SOS Çocukköyü Derneği Ulusal Müdürü Refika İnce Bareke ve GİGEM Koordinatörü Övgü İnce’nin ev sahipliğinde gerçekleşen kapanış törenine projeye fikirlerini sunan genç girişimcilerin yanı sıra, Avrupa Komisyonu yetkilileri, projeye katkı koyan uzmanlar ve proje paydaşları katıldı.

Törende ilk olarak konuşma yapan GİGEM Koordinatörü Övgü İnce, proje kapsamında gerçekleştirilen Hızlandırma Programı’na toplamda 124 yeni iş fikriyle genç girişimcilerin başvurduğunu, aralarından sekiz iş fikrinin değerlendirme sürecinden sonra seçilerek toplamda 60 bin euro hibe desteği alma hakkı kazandığını belirtti. Ayrıca İnce, GIGHUB projesinde hedefledikleri amaçlarına ulaşmaktan dolayı gurur duyduklarını dile getirdi.

“Gençlere yönelik her çalışmanızı takdir ediyoruz”

Avrupa Birliği Program Destek Ofisi Bölüm Başkanı Michael Docherty ise yaptığı konuşmada, bölgenin ekonomik gelişimine katkıda bulunan bu projenin başarıyla uygulanmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. SOS Çocukköyü Derneği ile GİGEM’in Kıbrıs Türk toplumuna ve özellikle de toplumun gençlerine yönelik olarak yaptığı tüm çalışmaları oldukça önemli bulduklarını söyleyen Docherty, projenin çıktılarının ekonomik kalkınmada önemli bir rol oynadığını belirtti.

Törende konuşan SOS Çocukköyü Derneği Ulusal Müdürü Refika İnce Bareke, 30 yılı aşkın bir süredir Kıbrıs’ın kuzeyinde bakım, destek ve eğitim alanlarında çalışmalarını sürdüren SOS Çocukköyü Derneği’nin, sürdürülebilir yapılar kurarak verilen hizmetlerin devamlılığını sağlamayı ve geliştirmeyi önemsediğini belirtti. Toplumsal gelişim amacıyla sürdürülen bu faaliyetlerin başarılı olması için toplumla, çeşitli kurum ve kuruluşlarla omuz omuza çalıştıklarını ifade eden Bareke, Avrupa Komisyonu ile iş birliği dahilinde yürütülen bu önemli projenin toplumun ekonomik gelişimine katkısı açısından çok değerli olduğunu söyledi.

Hibe alan sekiz iş fikri

Hızlandırma Programı’na katılmaya hak kazanan genç girişimcilerin projeleri üretim, bilişim, restoran ve kahve sektörlerinde dağılım gösterdi. Hibe almaya hak kazanan sekiz girişimci; Udorm, Grön Vegan Kitchen, Cyprus Codes, Rest Coffee, Trade Green Line, Science For Kids, Bonafide Consulting ve Axe Motorsport & Engineering oldu.