Aldığı bir bilgiyi değerlendiren İskele Narkotik şube ekipleri, 8.5.19 tarihinde saat 21.00 de Dipkarpaz’da O.C yönetimindeki araçta yaptıkları aramada 1 adet 9 mm çapında magnum marka kurusıkı tabanca, 1 adet şarjörü, 1 adet havai fişek tabancası ve 30’luk fişek atabilen aparatı, 1 adet 36’lık canlı fişek ve 20 adet 9 mm çapında kurusıkı canlı mermi bularak emare almış ve zanlıyı tutuklamıştı.

Genişletilen tahkikatta, zanlının kurusıkı tabancayı 2017 yılı Mayıs ayında O. T isimli bir şahıstan, havai fişek atan tabancayı da B.D isimli şahıstan aldığını itiraf etmesi üzerine adı edilen şahıslar 9.5.19 tarihinde tespit edilerek tutuklanmışlar ve aynı gün İskele Kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılmışlardı.

Adam öldürmeye teşebbüs ve yaralama ortaya çıkarıldı

Meselenin tahkikatını yürüten polis mensubu Hasan Selvili şahadetinde olayın tahkikatı esnasında zanlı 1 O.C ile ilgili yaptığı tahkikatta önemli bulgulara ulaştığına vurgu yaptı. Şöyle ki zanlının 4 Mayıs 2019 tarihinde Dipkarpaz da sakin Ercan Zengin’ i öldürmek maksadıyla bala dolu ambarına tasarrufunda bulundurduğu 1915 yapımı el bombasıyla tuzak kurduğunu tespit ettiğini ve el bombası ile düzeneğini emare olarak aldığını belirtti. Selvili sözlerine devamla zanlının evinde yaptığı aramada bulduğu 75 gr. ağırlığındaki patlayıcı barutu da emare olarak aldığını aktardı ve zanlılara 1 gün ek tutukluluk emri verilmesini talep etmişti. Olguları değerlendiren yargıç her 3 zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir vermişti.

Zanlılara 7 gün ek tutukluluk emri
Her 3 zanlı bugün 10.5.19 tarihinde yeniden İskele kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldılar.Tahkikat memuru Selvili, emare el bombası ile ilgili PGM den beklenen raporun geldiğini belirterek meselenin ciddiyetine vurgu yaptı.

Tahkikat memuru Selvili, zanlı O.C nin, Ercan Zengin'i öldürmek maksadıyla balya dolu ambarı içerisine tuzaklamak suretiyle monte etmiş olduğu el bombasının yapılan incelenmesinde 1942 yapımı faal durumda ve patlamaya hazır olduğuna dair alınan bilirkişi raporunu okumak suretiyle mahkemenin bilgisine getirdi. Selvili şahadetine devamla parmak izi raporlarının da beklenmekte olduğunu belirterek zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmaları hususunda emir verilmesini talep etti. Olguları değerlendiren yargıç zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi.

İskele narkotik polisinin titiz çalışması sonucu muhtemelen ölümle sonuçlanabilecek ciddi bir suçun ortaya çıkmadan tespit edilerek bertaraf edilmesi özellikle bölgede yaşayan vatandaşlar arasında takdir ve memnunlukla karşılandı.