Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu katıldığı televizyon programında cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sucuoğlu, Ulusal Birlik Partililerin cumhurbaşkanı adaylarının kazanması için şuanda seçime odaklandığını vurguladı.

Faiz Sucuoğlu,“Parti içerisinde şuanda bizim konsantre olduğumuz şey seçimdir. Bu seçim bizim için UBP için çok önemlidir. Söz konusu seçim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için de, Doğu Akdeniz için de çok önemlidir. Biz buna inanıyoruz. Ve bu seçimde UBP’nin adayının bize göre kazanması gerekir. Nedeni de? Bu kritik süreçte Doğu Akdeniz’de her gün yeni bir gelişmeler oluyor. Bölgede Hem Güney Kıbrıs, hem Fransa ve hem de diğer ülkeler tarafından kritik adım atılıyor. Siz de sizi tek destekleyen tanıyan Anavatan dediğimiz Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte hareket etmeniz gereken bir durumdayız” dedi.

Sucuoğlu, UBP Genel Başkanı, Cumhurbaşkan adayı Başbakan Ersin Tatar’ın TC ile dış politikada paralellik gösteren düşünceleri olduğunu söyledi.

Faiz Sucuoğlu, “Bize göre Sayın Tatar’dır Türkiye ile iyi ilişkiler kurabilecek. Belki başka partilere göre kendi adaylarıdır. Onu saygı ile karşılıyorum. Ama bizim UBP’ye göre sayın Tatar Türkiye Cumhuriyeti’nin dış politik görüşleri ve atacakları adım anlamında paralellik gösteren bir politika izliyor. Dolayısıyla biz de diyoruz ki; TC ile paralellik gösteren özellikle dış politikada düşüncesiyle, ifadesiyle adayımız vardır ve bu adayın bu süreçte kazanması gerekir. Bizim mücadelemiz bu yöndedir” diye konuştu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN ESAS ÜZERİNDE DURDUĞU KONU KENDİLERİ İLE PARALELLİK GÖSTEREN BİR CUMHURBAŞKANININ OLMASIDIR”

“ADAYLARIN BİR KISMI İLE FARKLI ŞEKİLDE TEMASLAR KURULMUŞTUR”

Sucuoğlu bir soru üzerine sadece UBP’nin adayının değil diğer adayların bir kısmının da belli adreslere çağrıldığına dikakti çekti.

Faiz Sucuoğlu, “adayların bir kısmı da daha önce yine belli adreslere çağrılmıştır. Şimdi o zaman Türkiye onları da mı destekliyor? Eğer oradan çıkış yakalamaya çalışırsak o zaman o çok tartışılır. Çünkü adayların bir kısmı ile farklı şekilde temaslar kurulmuştur. Farklı şekilde görüşmeler yapılmıştır. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin en azından şu aşamaya kadar benim gördüğüm esas olarak üzerinde durduğu konu bizimle parallelik gösteren bir cumhurbaşkanının olması dünya siyasetinde de atacağımız adımlarda da daha rahat olur. Yani bir çatlak sesin özellikle bu kriz döneminde sıkıntı yaratacağı yönündedir. Ama burada biz hep X partiye ağırlık veriyoruz şu aşamaya kadar en azından bu yok. Ama bundan sonra böyle bir gelişme olur mu? onu bilemem” dedi.

“HERHANGİ BİR ŞEKİLDE TELKİN GİBİ BİRŞEY YOK”

Sucuoğlu konuşmasında TC’nin Lefkoşa Büyükelçisi ile gerçekleşen yemekli toplantıya da değindi ve bu tür toplantılarının önümüzdeki dönemde de devam edebileceğini söyledi.
Faiz Sucuoğlu, “Bizim Kıbrıs Türkü’nün tam sevdiği ortamlardır bunlar böyle. Görecek, dedikodu yapacak ve ona birşey söylenecek. Pire deve edilecek. Doğrudur davet edildik. Genel anlamda birçok şey konuşuldu ama tabi ki siyasette konuşuldu. Ama bu yani bu böyle efendim şöyleydi, böyleydi. Şunu böyle yapalım değil. Ne yapabiliriz. İşte özellikle koranavirus ile ilgili yapılan çalışmalar, genel anlamda önümüzdeki süreçte seçimlere kadar gidecek olan süreçte yapılacaklar konuşuldu. Tabi siyasette konuşuldu. Ama herhangi bir şekilde bir telkin şu böyle olacak gibi böyle birşey yok. Ama duyuyorum sağdan soldan öyleydi de böyleydi de şöyle oldu. Ben de diyorum ki önümüzdeki dönemde bu tip toplantılar yemekli veya yemeksiz devam edecek”dedi…
Toplantının gizli olmadığını da belirten Bakan Sucuoğlu, bundan sonra çağrılacak başka milletvekillerinin de olabileceğini dile getirdi.

Sucuoğlu, “Bizleri davet ettiler genel bir değerlendirme, sohbet yapıldı. Sonuçta UBP’li vekiller ve UBP’nin adayı söz konusu Ersin bey. Dolayısıyla o konuda tabi bizde düşüncelerimizi, yapacağımız katkıları neler yapılması gerekir bu yönde açıkcası fikir teatisinde bulunduk. Artısı ile eksisi ile konuşuldu. Yarın farklı şekilde farklı gruplarla da yapılabilir. Ben bildiğim kadar ile gizli bir toplantı değildi”diye konuştu.