30.9.20 tarihinde Dörtyol-Türkmenköy arasında servi ağaçlarının bulunduğu bir yere alınması için kanunsuz uyuşturucu madde konulduğuna dair alınan bilgi üzerine bölgede pusu görevinde bekleyen polis, saat 23.30 raddelerinde HP 550 plakalı araç ile uyuşturucu maddeyi almaya gelen Ö.A.K ve İ.Ş’ü makul güç kullanmak suretiyle tutuklamış ve araç içerisinde düşürülen sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 150 gr ağırlığındaki maddeye de emare olarak el koymuştu.
1.10.20 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede haklarında bir gün tutukluluk emri alınan zanlılar, bugün 2.10.20 tarihinde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süreleri 6 gün daha uzatıldı.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede şahadet veren PM Hüseyin Özdesoy, yemin altında verdiği şahadette uyuşturucu madde alım satım olacağı yönünde alınan ihbar doğrultusunda 30.9.20 akşamı Dörtyol-Türkmenköy arasında servi ağaçlarının bulunduğu bölgede polisin pusuya yattığını söyledi.
Ayni akşam saat 23.30 raddelerinde HP 550 plakalı araçla bölgeye gelen ve bir servi ağacının altında siyah kadın çorabı içerisinde bulunan sentetik cannabinoid türü yaklaşık 150 gr ağırlığındaki maddeyi almaya gelen zanlıların kadın çorabı içerisindeki maddeyi aldıktan sonra polisi fark etmeleri sonucu kaçmaya çalıştıklarını belirten PM Özdesoy, zanlıların kaçmaya çalışırken makul güç kullanılarak yakalandıklarını, araç içerisine düşürdükleri sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan 150 gr ağırlığındaki madde ile araç dışına düşürülen siyah kadın çorabının emare alınarak zanlıların tutuklandığını söyledi.
Emarelerle ilgili henüz bir rapor temin edilemediğine dikkat çeken PM Özdesoy, uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi bulunduğu yere kimler tarafından konulduğuna dair araştırmalarını sürdürdükleri cihetle zanlıların 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların 6’şar gün daha poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)