12.1.20 tarihinde Gazimağusa’ da, eğlence mekanının ön cephesine 4 el ateş etmek suretiyle camlarının kırılmasına ve hasar oluşmasına sebep olan sanık 1 S.Y’e 3 yıl, olay sonrası kendisine yardımcı olan sanık 2 M.T’na ise 18 ay hapis cezası verildi.
Bugün Gazimağusa’ da oturumlarını gerçekleştiren, başkan kıdemli yargıç Fatma Şenol, kıdemli yargıç Ayşen Toroslu ve yargıç Hazan Aksun’dan oluşan Ağır ceza mahkemesi heyeti huzurundaki eğlence mekanını kurşunlama davasını karara bağladı ve sanık 1’ e 3 yıl, sanık 2’ ye de toplam 18 ay hapis cezası verdi.
Ağır ceza mahkemesinin Eğlence mekanı ile ilgili kararını başkan kıdemli yargıç Fatma Şenol okudu. Sanık S.Y ve M.T aleyhine kanunsuz ateşli silah taşıma, kanunsuz ateşli silah tasarrufu, kanunsuz ateşli silah kullanma, kanunsuz patlayıcı madde taşıma, kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu, kasti hasar ve meskûn mahalde ateş açma suçlarından toplam 7 ayrı dava getirildiğini belirten başkan Şenol, sanıkların aleyhlerine getirilen suçlamaları kabul ettiklerini belirtti.
Sanıkların eğlenmek için eğlence mekanına gittiklerini, orada bulundukları esnada yaşanan tartışma sonucunda sanık 1’ in eğlence mekanına tespit edilemeyen bir tabanca ile 4 el ateş ettiğini ve kasti hasara sebebiyet verdiğine dikkat çeken Şenol, olay sonrasında sanık 1’ in sanık 2 tarafından eğlence merkezinden alınıp evine götürüldüğünü aktardı. 
Sanık 2’ nin kavgaya ve olaya karışmadığı, olay sonrasında sanık 1’ i arabayla evine götürmek suretiyle yardımcı olduğunu dikkate aldıklarını belirten Şenol, sanıkların suça katılım şekilleri incelendiği zaman ceza takdirinde sanıklar arasında ayırım yapılması gerekmektedir dedi. 
Sanıkları suçlu bulup mahkûm ettiklerinin belirtildiği kararda sanıkların İngiltere’ de doğup büyüdükleri, birbirlerini yakinen tanıdıklarını, arkadaş olduklarını, suçlarını kabul edip mahkemeden özür dilemek suretiyle adaletin erken tecelli etmesine katkı koymalarını ceza takdirinde hafifletici neden olarak değerlendirdiklerine değinen kıdemli yargıç Şenol, sebebi ne olursa olsun bir iş yerinin kurşunlanması affedilebilecek bir unsur değildir dedi.
Sabıkaları olmamakla düzgün bir aile hayatları bulunmayan ve sürekli olarak İngiltere’ de yaşamış olan sanıklar aleyhinde getirilen davalar ağır suçlar kapsamında olup hapislikle cezalandırılması kaçınılmazdır diyen Şenol 31.1.20 tarihinden beri merkezi cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan zanlılar hakkında verilen kararın oy birliğiyle alındığını söyledikten sonra takdir edilen hapislik cezalarını belirtti.
Buna göre, sanık 1 S.Y aleyhinde getirilen 1, 3 ve 4.cü davadan üçer yıl, 6.cı davadan 1 yıl hapis cezasına çarptırılırken 2 ve 5. ci davalarla ilgili ceza verilmedi ancak mahkûmiyet olarak kayda geçti,Sanık 2 M.T ise aleyhine getirilen 1 ve 3.cü davadan 18 ay, 4.cü ve 6.cı davadan altışar ay hapis cezası alırken 2 ve 5.ci davalardan ceza verilmezken mahkûmiyet olarak kayda geçti. 
Ağır ceza mahkemesi başkanı kıdemli yargıç Fatma Şenol cezaların birlikte çekileceğini de ayrıca ifade etti. (MHA)