2020 Eylül ayı içerisinde Gazimağusa’da 2 ayrı spor salonuna 3 kez giriş yaparak 1776 TL nakit para, 300 TL değerinde 2 adet enerji içeceği ile birçok malzeme ve ağırlık ölçüleri sirkat eden S.P.T (E-15), A.Y (E-14), F.G (15), K.T (E-15) ve H.Ü (E-16) kamera görüntülerinden tespit edilerek 30.9.20 tarihinde tutuklanırken olayla bağlantıları belirlenen F.G. ve İ.Y. isimli gençler de 1.10.20 tarihinde tespit edilerek tutuklandılar.

7 zanlı çocuk bugün 02.10.20 tarihinde aileleri ve sosyal hizmetler dairesinden bir görevlinin de katıldığı duruşmada ileride görülecek davalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla teminata bağlanarak serbest kaldılar.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan PM Gökhan Yıldırım, olgularla ilgili verdiği yeminli şahadetinde zanlıların Eylül 2020 ayı içerisinde Gazimağusa’da 3 kez giriş yaptıkları 2 ayrı spor salonundan toplam 1876 TL nakit para ve toplam 42900 TL değerinde çeşitli spor malzemesi ve eşyasını sirkat ettiklerini belirtti.

Sirkat edilen eşyalardan Dambıl ve nakit para hariç diğer eşyalar bulundu.

Zanlı 2 ve 3’ün ikişer, zanlı 5’in de 1 kez olmak üzere itiraf niteliğinde gönüllü ifade verdiklerini belirten PM Yıldırım, zanlıların ikametgâhlarında yapılan aramada 9750 TL değerinde Dambıl cihaz dışında diğer eşyaların bulunarak alındığını, nakit paranın ise zanlılar tarafından harcandığı cihetle bulunamadığını söyledi.

Zanlılara işlemiş oldukları suçlarla ilgili yazılı dava tebliğ edildiğini söyleyen PM Yıldırım, zanlı 6 dışında diğer zanlılar davalarına kabul yönünde cevap verirken zanlı 6 F.G “Ben dışarda gözcülük yaptım. İçeri girmedim” diye cevap verdikten sonra ileride görülecek davalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla zanlıların teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, 2 zanlının öğrenci, birisinin işsiz, diğerlerinin de çeşitli iş yerlerinde işçi olarak çalıştıklarını ve ailelerinin mali durumunu göz önünde tutarak onlara yük olmamak adına ileride görülecek davalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla zanlıların KKTC haricine çıkışlarını men ederek kimlik, pasaport ve seyahat belgelerini polise teslim etmek şartıyla serbest kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)