Akçay Muhtarlığı'ndan yapılan açıklamada köyden bazı kişilerin  test sonuçlarının pozitif çıktığını gizlediklerini belirterek bilgi verilmesi için çağrıda bulunuldu.

Açıklama şöyle: 

Yaklaşık 2 yıldır içinde bulunduğumuz pandemi döneminde ülke olarak çok zor gunler geçirmekteyiz.Kurallara uymamız çok önemlidir.Hic birsey hayatimizdan ve sağliğımızdan daha önemli deyildir.

Son gunlerde bir nezle gibi hayatımıza giren bu illet malesef hem ülkemizde hemde köyümüzde artış gostermektedir.Pcr testlerini yaptıran koylulerimizden bazıları test sonuçlarının Pozitif çıktığını gizlemektedirler.Sizler gizlerseniz bu hastalik artış gostermeye devam edecektir.Utanilacak yada gizlenecek bişey yoktur degerli köylülerim. Hepimizi bu illet sirayla tutacaktır.Lutfen bizlere bilgi veriniz ki hem sizleri hemde temaslilarınızı koruyabilelim ilgilenebilelim.

Saglik Bakanligimiza da burdan bir önerimiz Koylerin muhtarları ile iletişim kurmaları işlerini daha kolaylaştıracagı düşüncesindeyim.Ayrica pozitif olan herkese acil şifalar dilerim. Bizleri arayıp bilgi verdikleri için de teşekkür ederiz.

Allah herkese sağlıklı günler nasip etsin. Tüm sağlık çalisanlarimizada Allah güç ve sabırlar nasip eylesin.