Güney Kıbrıs’taki Emekçi Halkın İlerici Partisi’nden (AKEL) Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve beraberindeki heyeti, Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret etti. AKEL heyet, TDP Genel Merkezi’nde, Parti Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve heyetiyle bir araya geldi. Saat 11:00’de başlayan ve yaklaşık bir saat  süren görüşme sonrasında AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit basına açıklamalarda bulundu. TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, “Hava soğuk ancak denizler sıcak iklimde maalesef” dedi ve  Akdeniz’deki gelişmeleri değerlendirdiklerini, denizlerdeki gerginliğin nasıl azaltılabileceği  ve 2020 yılında çözüme nasıl ulaşılabileceği  konularında  fikir alış verişinde bulunduklarını kaydetti.

Berlin’de liderlerin gerçekleştirdiği görüşmeyi hatırlatan ve bu görüşmede adada çözüme ulaşmanın tek yolunun federasyon olduğunun netleştiğini belirten Özyiğit, Berlin’de çözümün temel prensiplerinin siyasal eşitlik, 11 Şubat deklarasyonu ve Guterres çerçevesi olduğunun belirlendiğini söyledi.

“BİRLİKTE ZİYARET ÖNERDİK”
AKEL’le, çözüme  ve oluşan gerginliğin azaltılmasına  yönelik çalışmaları hızlandırma ve mümkün olduğunca ortak adımlar atma kararı aldıklarını açıklayan Özyiğit, AKEL’e Yunanistan ve Türkiye’deki siyasi partileri birlikte ziyaret edip çözüm politikaları üretilmesi ve gerginliğin azaltılması konusunda fikir alış verişinde bulunma önerisinde bulunduklarını da söyledi.
Özyiğit, AKEL dahil olmasa da kendilerinin bu yönde görüşmeler yapmak için Türkiye’deki siyasi partileri ziyaret etme kararı aldıklarını da açıkladı.
Özyiğit, AKEL ile bir araya gelmeye devam edeceklerini  de dile getirdi.