Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  pandemi döneminin araya girmesiyle birlikte Genel Sağlık Sigortası için Türkiye ile imzalanan protokolün şu an askıda olduğunu ifade ederek ekiplerin belirlendiğini aktardı.

Pandeminin geçmesi ile hızlı bir şekilde devam edip yürürlüğe koyulacağını belirterek “Pandemi olmasaydı çoğu taşlar yerine oturmuştu. Geçici olarak durdu” dedi.

Sucuoğlu, yeni asgari ücretin askıya alınmasının sebebi olarak ise seçimlere işaret ederek, seçimlerden sonra çalışmalara devam edileceğini belirtti.

“TURİZM VE ULAŞTIRMA SEKTÖRÜNE ÖDEMELER YARIN”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sucuoğlu, “Turizm ve ulaştırma sektörü yarından itibaren ödenmeye başlanacağını ve 31 Aralığa kadar ödemelerin devam edeceğini aktardı.

Turizm ve ulaştırma sektörünün ödemelerinin geciktiğini belirterek yarından itibaren ödemelerin gerçekleşeceğini ve 31 Aralığa kadar bu ödemelerin devam edeceğini aktardı.

Sucuoğlu, pandemi sürecinde işverenlerin ve işsiz kalanları ayakta tutmak için çaba gösterdiklerini aktardı.

“AKMASADA DAMLIYOR”

Sucuoğlu, “Bu süreç içerisinde akmasa da damlar misali bu süreç içerisinde halkımıza vermeye çalışıyoruz” diyerek ülkenin bütün imkânlarını zorlandığını, fonlardan ve primlerden alınanların bu süreçte zorluk çekenlere verildiğini ifade etti.

Amacın burada, istihdamın devamını sağlamak olduğuna da işaret etti. Sucuoğlu, “İşçiyi ve işvereni birbirinden koparamayız. Dengeyi sağlama çabası içindeyiz” dedi.

KAYNAK: KP