Birçok suçtan dolayı Mart 2015 yılından beri aranmakta olan ve son olarak 27.07.22 tarihinde Gazimağusa karakol bölgesinde meydana gelen şiddet tehdidi, kasti hasar ve kanunsuz bıçak taşıma suçundan aranmakta olan C.a., 07.08.22 tarihinde tespit edilerek tutuklanmış ve 08.08.22 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün 11.08.22 tarihinde “şiddet kullanma tehdidi, kasti hasar, 1.ci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal, sirkat, gümrüksüz mal tasarrufu ve yetkili makamdan izinsiz KKTC’ ye giriş” suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışı men edilerek teminata bağlandı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı İlhan Damdelen, olgularla ilgili bilgi vermek maksadıyla polis memuru İbrahim Çangaroğlu’ nu tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, zanlının 27.07.22 tarihinde Gazimağusa’ da Karakol bölgesinde araç park yerinde, önceden aralarında husumet bulunan şahsın kullanımındaki salon aracın ön camına kasten ve kanunsuz olarak vurmak suretiyle kırdıktan sonra ayni aracın sol arka kapısına tekme atmak suretiyle hasar yaptığını ve yüksek sesle bağırarak “bana paramı getirmezsen seni öldürürüm, gebertirim” demek suretiyle şiddet tehdidinde bulunduğunu söyledi.

Bahse konu bıçağın ayni gün olay yerinde bulunarak emare alındığını, ancak adı edilenin kayıplara karıştığına işaret eden tanık, 07.08.22 tarihinde zanlının tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Sürdürülen soruşturmada zanlının Mart 2015 yılı içerisinde Gazimağusa’ da meydana gelen 1.ci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal, sirkat ve gümrüksüz mal tasarrufu suçlarından aranmakta olduğunun tespit edildiğine dikkat çeken tanık, Mart 2015 yılında zanlının GKRY bölgesinde Limasol’ dan 2 adet Van aracı sirkat ettikten sonra yetkili makamdan izinsiz ve belirlenemeyen bir yerden KKTC’ye getirip 4000 T.L karşılığı sattığının belirlendiğini aktardı.

Mesele ile ilgili sürmekte olan tahkikatın bundan sonraki kısmına etki etme imkânı bulunmayan zanlının ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışının men edilerek teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek 5 bin T.L nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber bir şahsın 75 bin T.L’ lik şahsi kefalet senedi imzalaması şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi.(MHA)