Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, BRT’de önemli açıklamalarda bulundu. Amcaoğlu, yarın yükseköğrenimle ilgili başbakan ve üniversite rektörlerinin katılacağı bir toplantı düzenleneceğini açıkladı.

Kolej sınavları şimdilik ertelenmeyecek

Olgun Amcaoğlu, şu an için kolej ve diğer sınavların ertelenmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Amcaoğlu, eğer erteleme olacaksa kamuoyuna duyuracaklarını ifade etti.

Yüz yüze eğitime geçmek istiyoruz

Okullarda PCR testleri yapılması için planlama yapıldığını anlatan Amcaoğlu, “Sağlık ve Eğitim Bakanlığı işbirliğinde çalışmalar sürüyor. Seyreltilmiş eğitim devam ediyor eğer önlemler alınmasaydı uzaktan eğitim yapılacaktı. Öğretmenler de büyük gayret gösteriyor. Eğitimin kalitesini artırmak için tam zamanlı ve yüz yüze eğitime geçmek istiyoruz” dedi.

Yükseköğrenimde yarın toplantı yapılacak

Başbakan ve üniversite rektörleriyle yarın toplantı yapılacağına dikkat çeken Amcaoğlu, “ Ocak ayından itibaren yüz yüze eğitimin başlaması için çalışma yapılıyor. 20 yıldır devlet tarafından desteklenen yüksek eğitimin eski günlerine dönmesini istiyoruz. Yapılan teşviklerin amacına ulaşmasını ve ekonomiye katma değer katmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

K:HK