(18-07-2022...MHA)  Alınan bilgi ışığında 15.07.22 tarihinde saat 00.30 raddelerinde Gazimağusa’ da kalmakta olduğu ikametgahında yapılan aramada tasarrufunda Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 10.5 Gr. ağırlığında madde ve Metamfetamin türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 2 Gr. ağırlığında madde bulunan İ.H.A suçüstü hali gereği tutuklanarak tasarrufunda bulunan maddelere emare olarak el konulmuş ve ayni gün çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti..

Zanlı bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarrufu” suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresi 4 gün daha uzatıldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Erkan Çelik, alınan bir bilgi ışığında 15.07.22 tarihinde saat 00.30 raddelerinde zanlının ikametgahına gidildiğini, üzerinde yapılan aramada cüzdanı içerisinde beyaz mavi renk naylona sarılı Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yarım Gram ağırlığında madde, yatak odasında komodin çekmecesinde siyah gözlük kutusu içerisinde ayrı ayrı 5 küçük paket halinde Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan toplam 10 Gr. ağırlığında madde, naylon poşet içerisinde Metamfetamin türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 2 gr. ağırlığında madde ve yine ayni yerde uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 3400 T.L nakit para bulunarak  emare alındıktan sonra zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığını söyledi.

Zanlının mesele ile ilgili itiraf niteliğinde gönüllü bir ifade verdiğini, bahse konu uyuşturucu maddeleri bir kişiden satın aldığı, bir kısmını sattığı yönünde beyanda bulunduğunu aktaran tanık polis, analiz ve inceleme maksatları için uzmana gönderilen emarelerle ilgili raporların henüz ellerine ulaşmadığına dikkat çektikten sonra tahkikatını salimen devam ettirebilmek maksadıyla zanlının tutukluluk süresinin 4 gün daha uzatılması talebinde bulundu.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Mine Gündüz, tahkikatın selameti açısından zanlının 4 gün daha poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.(MHA)