Zeminindeki yamukluk nedeniyle, can güvenliğini tehlikeye atan Dikmen’deki Lavinium Sitesi’nin A-17 numaralı apartman sakinlerinin, yine aynı sitedeki bir başka apartmana yerleştirildi.

“APARTMAN SAKİNLERİ, SİTEDEKİ BİR BAŞKA APARTMANA YERLEŞTİRİLDİ”

Apartmanın mühürlenme sürecini Kıbrıs Postası’na anlatan Girne Kaymakamlığı’nın Dikmen bölgesinden sorumlu mimarlarından Ayden Ayder, haberlere yansıdığı gibi apartmanda 8 ailenin değil; 4 ailenin yaşadığını ifade ederek, apartman sakinlerinin tümünün sitedeki bir başka apartmana yerleştirildiğini kaydetti.

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?

Girne Kaymakamlığı’na gelen talep üzerine, Kaymakamlığın talimatıyla Mimar ve Mühendisler Odası tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, apartmanın hasarlı ve tehlikeli olduğunun tespit edildiğini belirten Ayder, bunun üzerine apartmanın mühürlendiğini ifade etti.

Sürecin geçtiğimiz hafta başladığını, bilirkişi raporunun çıkmasının ardından, binayı boşaltmaları için apartman sakinlerine ihbar gönderdiklerini, 7 günlük boşaltma süresini 10 güne kadar uzattıklarını kaydeden Ayder, sürenin dolmasının ardından belediyeye mensup zabıtalarla bölgeye giderek apartmanı mühürlediklerini söyledi.

Bazı ailelerin, eşyalarının tümünü taşıyamaması nedeniyle önceki gün apartmana yeniden gittiklerini ve ailelerin, kalan eşyalarını topladıklarını aktaran Ayder, taşıma işleminin tamamlanmasının ardından apartmanı tekrardan mühürlediklerini kaydetti.

Bazı gazetelerde iddia edildiği gibi ailelerin sokağa atılmadığını ifade eden Ayder, mühürleme öncesinde, Lavinium sitesinin esas sahibi olan Temel Bulut’un Türkiye’de hapishanede olması nedeniyle, sitenin işlerini devam ettiren müteahhitle görüştüklerini ve ailelere site içindeki bir başka apartmanda yer sağlandığını vurguladı.

APARTMANIN AKIBETİ, “ANA BİLİRKİŞİ RAPORUNDA” BELİRLENECEK

Apartmanın akıbetinin, “ana bilirkişi raporu” ile belirleneceğini, tamir edilebilirse de, söz konusu ana rapordan çıkacak sonuca göre hareket edileceğini belirten Ayder, ana rapor için kazım çalışmalarının yapılacağını ve temelin açılarak inceleneceğini ifade etti.

k:kp