1.12.19 tarihinde, Gazimağusa’da, Narin Sokak üzerinde, yönetimindeki araç içerisinde baygın vaziyette tespit edilen M.T’ın huzurunda araç içerisinde yapılan aramada arka koltuğun üzerinde içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduran ucu yanık sarma bir sigara bulunarak emare alınmış ve bahse konu şahıs tutuklanmıştı.

Zanlı bugün 2.12.19 tarihinde ek tutukluluk talebiyle ilgili Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldı. İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Hasan Boşnak, ilk tanık olarak polis memuru Mustafa Kavaz’ ı dinletti. Kavaz yemin altında verdiği şahadetinde zanlının 1.12.19 tarihinde Gazimağusa’da Narin Sokak üzerinde yönetimindeki aracın içerisinde baygın olarak tespit edildiğini aktardı.

Zanlının huzurunda araç içerisinde arama yapıldığına değinen Kavaz, şoför mahallinin arkasında bulunan koltuk üzerinde, içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduran ucu yanık, kısmen içilmiş bir adet sarma sigara bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını belirtti.

Tahkikatın yeni başlamış olduğuna, zanlının bu ana kadar ifade vermediğine değinen Kavaz, savcının sorusu üzerine zanlının emare ile ilgili “benim değil” beyanında bulunduğunu söyledi. Emare sigaranın Devlet kimya laboratuvarına gönderildiğine ve alınması gereken ifadeler olduğuna değinen tahkikat memuru Kavaz tahkikatını salimen yürütebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. Ayrıca zanlının bugün itibarıyla Gazimağusa Devlet Hastanesinde doktor kontrolünden geçirilmesi ve bir rapor temin edilmesi yönünde de emir verdi. (MHA)