19.6.20 ve 23.6.20 tarihlerinde Gazimağusa’da 15 Ağustos Bulvarı üzerindeki bir işyerine müşteri olarak giren ve et reyonundan kıyma, köfte ve bonfile ile çikolata sirkat eden A.B isimli şahıs kamera görüntülerinden tespit edilerek son işinden sonra kısa sürede yakayı ele verdi.
Zanlı bugün 23.6.20 tarihinde sirkat suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 3 günlük tutukluluk emri temin edildi.

4 gün sonra aynı işyerinden bonfile ve köfte sirkat etti. Kısa sürede yakalandı.
Bugünkü tutukluluk duruşmasında iddia makamını temsil eden savcı Hasan Boşnak tahkikatı yürüten polis memuru Şükrü Hafız’ ı şahadet vermek üzere tanık kürsüsüne çıkardı. Polis memuru Hafız yemin altında verdiği şahadette zanlının 19.6.20 tarihinde Gazimağusa’ da müşteri olarak girdiği bir işyerinin et reyonundan 550 gr dana kıyma, 1 paket beşli hamburger ve miktarı tespit edilemeyen çikolata alıp cebine sakladıktan sonra kasiyere ibraz etmeden işyerinden ayrıldığı konusunda 22.6.20 tarihinde polise şikâyette bulunulduğunu belirtti. Şikayet üzerine başlatılan tahkikatın devam etmekte olduğu bir esnada zanlının bugün 23.6.20 tarihinde yeniden ayni iş yerine girdiği, et reyonundan bir paket dana bonfile ve bir paket köfte sirkat edip cebine sakladıktan sonra kasiyere ödeme yapmadan işyerinden ayrılırken görevliler tarafından yakalandığını belirten Hafız, zanlının üst ve aracında yapılan aramada işyerinden sirkat ettiği eşyaların bulunarak emare alındığını, zanlının da tutuklandığını söyledi.

Zanlının Son işinde Sirkat ettiği eşyalar aracında bulundu
Bir haftalık süre içerisinde işyerinde eksik et ürünü yanında başka mamullerin de olduğu bilgisi nedeniyle geçmişe dönük olarak inceleme yapılmaya başlandığını söyleyen polis memuru Hafız, zanlının polise gönüllü ifade vermediğini ancak 19 ve 23.6.20 tarihlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarını kabul ettiği yönünde sözlü beyanda bulunduğuna dikkat çekti.
Aranan başka emareler yanında alınması gereken ifadeler ve halen incelenmekte olan kamera görüntülerine vurgu yapan polis memuru Hafız, tahkikatını salimen yürütebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.(MHA)