Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Arıklı, Mustafa Akıncı’ya yönelik, “Hani senin neslinin son denemesi idi ve başaramamıştın” ifadelerini kullandı.

YDP, dün akşam, Esentepe ve Bahçeli köylerini ziyaret ederek, seçim çalışmalarını sürdürdü.

Esentepe’de konuşan Seçim Komite Başkanı Turan Büyükyılmaz, ikinci tura en yakın adayın Erhan Arıklı olduğunu söyleyerek gittikleri her yerde miting gibi toplantı yaptıklarını ve halkın ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.

Genel Sekreter Bertan Zaroğlu ise, Erhan Arıklı’nın kazanması halinde Kıbrıs Türk siyaset tarihinde yeni bir sayfa açılacağını, federasyon defterinin kapanacağını ve KKTC’nin tanınması için Türkiye ile birlikte ciddi bir kampanya yapılacağını söyledi.

Esentepe’de konuşan YDP Genel Başkanı Arıklı; “KKTC’ye artık bir şans verme zamanı gelmiştir. Federasyon artık ölmüştür. 3 Haziran 1968 de Beyrut’ta başlayan müzakereler 52 yıldan beri devam ediyor. Bu görüşmelerde hep federasyon konuştuk.  Bir yere varamadık. Gelin artık iki devletli bir çözümü konuşalım. KKTC’ye bir şans verelim” dedi.

Arıklı Bahçeli köyünde yapılan toplantıda Cumhurbaşkanı Akıncı’ya da yüklenerek, Akıncı’nın Crans-Montana’da Rum'a verilemeyecek bütün tavizleri vermesine rağmen, Rum'u ikna edemediğini söyleyerek: "Daha verecek neyin kaldı, Sayın Akıncı? Hani senin neslinin son denemesi idi... Hani başaramamıştın... Ne oldu da yeni bir şans istiyorsun?” diye sordu.