2.8.2019 tarihinde, saat 17.30 – 18.00 arasında Gazimağusa’da, D.S’nun kalmakta olduğu bir öğrenci yurdunun yatak odası içerisindeki dolabın çekmecesinde muhafaza ettiği 900 dolar parasını sirkat eden Fas uyruklu N.E.Q yapılan şikâyet üzerine 16.8.2019 tarihinde tutuklanarak 17.8.19 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temine edilmişti.

Tahkikatı tamamlanan zanlı dün 19.8.19 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldı. Meselenin tahkikatını yürüten polis mensubu Mustafa Çebi olayın 5.8.19 tarihinde polisin bilgisine geldiğine değinerek zanlının tutuklandığını ve yapılan tahkikatta zanlının sirkat ettiği paranın bir kısmını dövizcide bozdurduğunu ve alışveriş yaptığını anımsattı.

Zanlı teminatla serbest kaldı

Tahkikat memuru Mustafa Çebi mesele ile ilgili tahkikatını tamamladığına değinerek zanlının davası görüşülünceye değin mahkemenin uygun göreceği şartlarda teminata bağlanmasını talep etti.
Olguları değerlendiren yargıç Umut İnan zanlının ada haricine çıkışını men ederek kimlik kartını, pasaportunu ve seyahat belgelerini polise teslimi, 5000 TL nakdi teminat yatırması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi.  (MHA)