Ekim 2020 tarihinde Gazimağusa’da çalışmakta olduğu gemi içerisinde tartıştığı iş arkadaşı H.İ’nin başında tabure ile vurup elmacık kemiğinin kırılmasına neden olan sanık M.S 6 ay hapislikle cezalandırıldı.
Gazimağusa kaza mahkemesinde oturumlarını yürüten başkan kıdemli yargıç Fatma Şenol, kıdemli yargıç Ayşen Toroslu ve yargıç Hazan Aksun’dan oluşan ağır ceza heyeti sanık aleyhine getirilen Vahim zarar ve ciddi darp sonucu hakiki bedensel incinme sebep olma davasını karara bağlayarak sanığı 6 ay hapse mahkûm etti. Karar yargıç Hazan Aksun tarafından okundu.
Mahkemenin oy birliğiyle vermiş olduğu kararda herkesin hukuk kurallarına uyması ve gayri kanuni olarak başkasına zarar vermemesi gerektiğine dikkat çekilerek KKTC’de yaşayan herkesin bu kurallara uyması gerektiğine vurgu yapıldı.
Bu gibi suçların her geçen gün artış gösterdiğine ve endişe yarattığına değinilen kararda, herkes barış, güven ve huzur içinde yaşama hakkına sahiptir ve anayasa tarafından güvence altına alınmıştır denildi.
Sanıkla müşteki arasında yaşanan ve müşteki tarafından başlatıldığı yönünde bulgu yapıldığına dikkat çekilen kararda, tüm hususların titizlikle değerlendirildiğini belirtti. Sanığın maaşını tam alamadığı, ailesine para gönderemediği, mali sıkıntı içerisinde olduğu ve bu sıkıntılı anında tartıştığı iş arkadaşının elmacık kemiğinin kırılmasına neden olup vahim zarara uğratmasının 7 yıl hapislik cezası öngördüğü belirtildi. 
Her ne kadar da tartışmanın müşteki tarafından başlatılmış olması ve şikâyetin de halen devam ettiğine dikkat çekilen kararda, sanığın suçunu kabul etmesi, mahkemeden özür dilemesi ve sabıkasız olması, alınan kararda lehte olan unsurlar olarak değerlendirilmiştir denildi.
Vahim zarar suçları ciddi suçlar kapsamında olup 7 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne dikkat çekilen kararda bu tür suçların önüne geçilmesi ve kamu menfaati bakımından caydırıcı ve ibret verici cezaların verilmesi kaçınılmazdır denildi.
Sonuç olarak tüm belirtilenler bir bütün olarak değerlendirildikten sonra oy birliğiyle mahkûm olduğu birinci davadan sanığı 6 ay hapse mahkûm edildiği belirtildi.
İkinci davanın birinci davanın alternatifi olduğu cihetle ayrıca ceza verilmediği belirtildi. (MHA)