(22-02-2022…MHA)  Geçtiğimiz günlerde Belediye Çalışanları tarafından yapılan grev ile ilgili Belediye Başkanı İsmail Arter’den açıklama geldi.

Başkan Arter yapmış olduğu açıklamada şu sözlere yer verdi;

“İçerisinde bulunduğumuz ülkenin şartları; pandemi, seçim vs. alacağımız paranın bize gelmemesiyle, gelir gider dengesinin bozulmasına sebep oldu” dedi.

“SİZDEKİ BU HUZURSUZLUK BENDE ON MİSLİ”

Arter konuşmasına şöyle devam etti; “Bu durumu görmezden gelemeyiz, sizdeki bu huzursuzluk bende on misli. Grevinize saygı duyuyorum, hiç birinize ‘neden greve gittiniz?’ demem. Talep ettiğiniz her şey hakkınızdır. Birazdan Sendika Başkanı Doğan Bey ve yönetim kurulu ile bir toplantı yapacağız.”

“BU SIKINTILARIN BİRİNCİ MÜSEBBİBİ LEFKOŞA’DIR”

Konuşmasında Lefkoşa’ya seslenen Başkan Arter; “Sendika, Sendikalar platformu, ortak sendikal hareketler Lefkoşa’ya defalarca muhtıra verdiler fakat istenen gelişme zamanında görülmediği için sıkıntılar buralara kadar geldi. Bu memleketi Lefkoşa’dan idare edenlerin Belediye’ye olan borçlarını ödemeleri gerekiyor.” dedi.

“İKİNCİ OLARAK MAĞUSA HALKINA SESLENİYORUM”

Herkes çöpler toplanmıyor, peki bu Belediye Başkanı ne yapıyor diye şikayet ediyor.

Mağusa Belediyesine, 1000 TL üzerinde borcu olan 16 mahallenin toplamı 49 milyon TL civarındadır.

Pandemi sürecinden önce 25 milyon TL civarında olan borç 49 milyon TL’ye kadar ulaştı. Biz bu borçların toplanması için uğraşıyoruz diyen Arter, bu olayın ikinci müsebbibi olarak bu borçları görmezden gelenlerdir dedi. 

Yaptığı açıklama sonrasında, çalışanların sorularını yanıtlayan Arter daha sonra Belediye Sendikası Başkanı Doğan Özüşen ile birlikte toplantı salonuna geçti.  (MHA)