Kıbrıs’ın kuzeyinin ilk dizisi olan Aşk-ı Kıbrıs'ın Gala gecesi dün akşam Buğday Camii'nde yapıldı. Başbakan Ersin Tatar ve İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın da katılımıyla gerçekleşti. Senaristliğini ve yönetmenliğini Mertcan Mavi'nin yürüttüğü dizi “Aşk-ı Kıbrıs", 1960’lı yıllara dayanan imkânsız bir aşkı ele alıyor.

Açılış konuşmasını yapan yönetmen ve senarist Mertcan Mavi konuşmasına şu sözlerle başladı: “ Yaklaşık üç senedir imkansızlar içinde bu günlere geldik, 12 bölümden oluşan dizi Kıbrıs’ta ilk yerli, dizisi olacak. İki toplumun birlikte yaşayabileceğini veya aynı ortamda bulunabileceğini anlatan bir dizidir.”



TOGEH başkanı Sibel Dinçyürek: “Sanat aslında bir duyguyu bir muhabbeti bir sanatı bize gösteriyor, Mertcan’ın yokluklar içinde tasarladığı, var ettiği ve ülkemize kazandırdığı için, aynı zamanda ülkemizi Avustralya, İngiltere, Amerika ve Türkiye ile birleştirdiği için TOGEH ailesi olarak ona çok teşekkür ederiz.”
Ertan Birinci: “Bakıyorum Kıbrıs var, aşk var, hareket var hareketin olduğu yerde bereket var, gençlik var Kıbrıs Genç Tv var ve gençlerin el ele bu güzel dernekle ortaya çıkaracakları dizi film var.”



Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter: “Kültür sanat kenti olan şehrimizde bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini diliyorum, Genç yönetmenimizi böyle bir dizi ile bizi buluşturduğu için kutlarım. TOGEH derneğinin bu çalışmayı hayata geçirmeleri bizi mutlu etti.”



İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars: “Üretmeyen toplumlar yok olmaya mahkumdur. Hem ekonomide hem sanatta hem kültürde. Kendi ayakları üzerinde duran sağlam yapıya kavuşmak için her alanda kendimizi göstermemiz gerekiyor. Aşk-ı Kıbrıs aşkla birlikte toplumsak barışı ve aynı ada içerisinde birlikte barış içerisinde yaşayabileceğimizi gösteriyor. Katkı koyan herkese teşekkür ederim.”



Başbakan Ersin Tatar: “KKTC’de gençler daha başarılı daha iddialı projeleri hedefliyor. Temenni ederim ki bu gibi projeler devam eder.”



Kıbrıs’ın Dipkarpaz köyünde 1960’lı yıllarda bir Rum ailenin kızı ile Mersin’den Kıbrıs’a gelip yerleşen Türk bir ailenin oğlu arasında imkansızlıklarla dolu bir aşkın anlatıldığı yerli Kıbrıs dizisi Aşk-ı Kıbrıs 1960’tan 2019’a kadar Kıbrıs kültürünün ve insanının yaşam koşulları ile algılayış biçimleri en doğal şekilde yansıtmaya çalışılıyor. 12 bölümden oluşan Aşk-ı Kıbrıs dizisi ay içinde Kıbrıs Genç Tv ekranlarında yayına girecek ve uluslararası platformlara dağılacak.