Bakan Amcaoğlu, bu aşamada Anayasa’nın 8. maddesinin öngördüğü gibi hiçbir şekilde zümreler arasında ayrım gözetmeksizin devletin bütün imkanlarının herkese eşit şekilde ulaşılmasının amaçlandığını ve doğrultuda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Amcaoğlu, “Açıklanan 1 Milyar 144 Milyon 600 bin TL’lik reel sektöre destek anlamındaki bu ikinci paketin en önemli öznesi, ana fikri reel sektöre ve o 113 bin kişinin mükellef olduğu Sosyal Sigorta anlamında aktüeryal dengeleri sağladığı yapıyı 2021 yılına sağlıklı bir şekilde taşımaktan başka birşey değildir”dedi.

“KAFAMIZI KUMUN İÇİNE SOKUP DEVE KUŞU MİSALİ HİÇBİR SORUN YOKTUR DEME GİBİ BİR GAFLET İÇİNDE DEĞİLİZ”

Amcaoğlu konuşmasında şu ifadelere de yer verdi:

“Kafamızı kumun içine sokup deve kuşu misali biz dünyayı görmüyoruz. Dünya bizi görmüyor, hiçbir sorun yoktur deme gibi bir gaflet içinde değiliz. Çarşının sıkıntılarını biliyoruz ki ekonomik pakette 7 aylık sosyal sigorta primlerinin yüzde 75’ine kadar olan rakamları ödemekle alakalı 350 Milyon TL bir kaynak koyduk. Reel sektörü taşıyabilmenin koşullarını zorluyoruz. Elimizdeki kıt kaynakları kullanabilme ve o sistemin devamı ile alakalı 2021’e taşıyabilmektir esas amacımız”

“4 AYLIK MAHALLİ GELİRLERDEKİ KAYIP 651 MİLYON TL”

Mahalli gelirlerin Mart ayında 388 Milyon TL, Nisan’da 281 Milyon, Mayıs’ta 270 Milyon TL ve Haziran ayında ise 550 Milyon TL olarak gerçekleştiğini söyleyen Bakan Amcaoğlu, “Sadece 4 aylık mahalli gelirlerdeki kayıp 651 Milyon TL. Bunları bilerek biz hareket ediyoruz. Ve insanımıza dolaylı vergi anlamında da yük getirmiyoruz” dedi..