Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, spor yorumcusu Ahmet Çakar'a tepki gösterdi ve "Kıbrıs Türkü'ne ya da bu halkın iradesiyle seçilmiş temsilcilerine hakaret etmeye, bu makamları ve devleti yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Spor yorumcusu eski hakem Ahmet Çakar'ın Fransa-Türkiye maçı sonrasında katıldığı programda Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya yönelik kullandığı ifadeler tepki çekti.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay başta olmak üzere siyasiler, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) ve spor basını tarafından yapılan açıklamalarda Çakar'ın, Kıbrıs Türk Halkı'ndan özür dilemesi çağrıları yapıldı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Politikalar eleştirilebilir, bundan daha doğal bir şey olamaz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı da Başbakan’ı da Bakanları da gerek yaptıkları, gerekse yapmadıkları şeyler nedeniyle eleştirilebilir. Bunun üzerinden mağduriyet yaratıp ağlamaklı hallere girmenin gereği yoktur.

Ancak ölçüyü kaçırıp da Kıbrıs Türküne ya da bu Halkın iradesiyle seçilmiş temsilcilerine hakaret etmeye, bu makamları ve devleti yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur.

Maalesef izlenen siyaset, özellikle de kullanılan üslup gerek KKTC-Türkiye ilişkilerine gerekse Kıbrıs Türk Halkının Türkiye’deki imajına zarar vermiştir. Ülke içinde toplumun farklı kesimlerini de, ülkemizin Türkiye ile olan ilişkilerini de germiştir."