Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel  hafta sonunda ülkemize gelen ve tartışma konusu olan özel uçakla ilgili Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi. Bakan Üstel basın toplantısında yaptığı açıklamada , dün tartışma yaratan uçağın tamamen yasal bir çerçevede ve yasal zemin üzerinde geldiğini kaydetti.

Üstel'in açıklaması şöyle;

"Söz konusu uçakla bu ülkeye gelirken turizm bölgesinde bulunan Lapta Belediyesi’nin bir ihalesi için geldiler. Bu ihaleyi alan şirketin süresi dolmak üzere olduğu için Lapta Belediye Başkanı’nın yaptığı çağrı nedeniyle ilgili kişiler ülkeye gelmiştir. Gelen kişi dünya üzerindeki 2. büyük turizm şirketinden birinin sahibidir. Lapta Belediyesi’nin yaptığı çağrı nedeniyle geldiğini belirtmek isteriz. Bu alanın teknik özelliklerini yerinde çalışmaları için bir çağrı yapıldı. Bu çağrı üzerine de büyük şirketlerin istişare etmesi  gerekebilir.  Müteahhitler Birliği’nin bize bir talebi olmuştur. Bu insanların buraya gelmesi için bütün kriterleri yerine getirerek inceleme için izin istendi.Biz bu çağrıya olumlu yaklaştık ve ilgili şrketin geleceği ekip listesini bize gönderdiler. Sağlık Bakanlığı’ndan izinlerini alıp dağıtımının hem Turizm Bakanlığı’na hem de Sivil Havacılık Kurumu’na götürdük. Bakanlar Kurulu’nun gündemine getirirken gelecek teknik heyetin de isimlerini vererek karantina hotelinde kalmaları sağlandı.Bu insanlar buraya gelirken Lapta Belediyesi’nin emailden çağrı yaptığını, birinci şirketin 26 Haziran’dan süresi dolacağını ve önceden ikinci şirketin değerlendirme yapmak istediğini belirtti.

18 Mayıs'ta Lapta Belediyesi'nden e-mail ile ikinci gelen şirkete davet yapılmıştır.Burada kimsenin artniyeti yoktur ve tamamen kriterler çerçevesinde bu izni yaptık. Biz görevimizi yaptık ilgili bakanlıklar da bu iznin takipçisi oldular. Bu yatırımların ülkemizde gerçekleşmesi için de mütemadiyen Müteahhitler Birliği Başkanı ile istişare içerisindeyiz. Hukuksuzluk gibi bir durum yoktur.Bundan daha önce de bu tip izinlendirmeler yapılmıştır. Daha önce de gelip bazı çalışmalar yapılmıştır.