27.8.2019 tarihinde Paşaköy sakini H.E’a ait ikametgâhın avlusuna girerek oğlu ile birlikte bir adet bakır kazanı sirkat ettiği nedeniyle şikayet üzerine Paşaköy sakini H.T tutuklanmıştı. Oğlu E.T ve çalınan bakır kazan tespit edilememişti.

Baba H.T’ in mahkemede suçsuzluk isyanı
Zanlı sıfatıyla 28.8.19 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılan H.T hakkında 1 gün tutukluluk emri alınmış ve yargıcın söz vermesi üzerine olaya isyan eden baba suçlamaları reddederek olayla bağlantısı olmadığını olay günü ovada ekmek parası için geç saatlere kadar çalıştığını beyan ederek “ eğer oğlum çalmışsa cezasını o çeksin” diye feveran etmişti.

Yargıç tarafından sorgulanan tahkikat memuru ise baba H.T’ i aynı araçta gören 2 tanık ifadesi olduğunu aktarmıştı.

Olguları değerlendiren yargıç Ayşen Toroslu zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir vermişti.

Polisin sürdürdüğü tahkikatta aranmakta olan oğul E. T ve suç ortağı M.K 28.8.19 tarihinde tespit edilerek tutuklanmış, H.T, oğlu zanlı E.T ve meseleyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle zanlı M.K ek tutukluluk talebiyle 29.8.19 tarihinde mahkemeye çıkarılarak haklarında üçer gün tutukluluk emri alınmıştı.

Baba H.T hakkında suç tespit edilemedi


Bugün 1.9.19 tarihinde zanlı 1 E.T ve zanlı 2 M.K sirkat ve mülke tecavüz suçlarından yeniden mahkemeye çıkarıldı. İddia makamı adına şehadet veren tahkikat memuru Yusuf Karaoğulları olayla ilgili olguları aktardı. Karaoğulları şahadetinde, incelenen kamera kayıtlarından zanlı sıfatıyla tutuklu bulunan baba H.T hakkında herhangi bir suç unsuru tespit edilmediği cihetle serbest bırakıldığını kaydetti. Meseleyle ilgili tutuklanan zanlı 1 ve zanlı 2 nin gönüllü ifade vererek kazanı birlikte çaldıklarını itiraf ettiklerine vurgu yapan tahkikat memuru aranmakta olan 300 TL değerindeki kazanın da bulunduğunu ve emare alındığını belirtti.

Tahkikatın tamamlanmadığını kaydeden Karaoğulları zanlılar aleyhine 1 gün ek tutukluluk talebi verilmesini emretti. Şehadeti değerlendiren yargıç Ayşen Toroslu zanlıların birer gün poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)