Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı öğrencisi Sina Vahedi, Avrupa Otelcilik ve Turizm Okulları Birliği’nin (AEHT) bu yıl pandemiden dolayı çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği 33. Yıllık Konferansı ve Yarışmaları’nda altın madalya kazandı. Lisans eğitimini de DAÜ Turizm Fakültesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’nda tamamlayan ve şu anda yüksek lisansını yine DAÜ Turizm Fakültesi’nde sürdüren Vahedi, takım arkadaşıyla birlikte “Hospitality Management” dalında şampiyonluğu elde etti. 

Otel işletmeciliğinin simülasyon programı aracılığı ile tatbik edildiği yarışmada, Avrupa’daki turizm ve otelcilik okullarından temsilcilere karşı yarışan Sina Vahedi yazılı sınav, simülasyon uygulaması ve sunum kategorilerinden en yüksek puanları alarak altın madalyanın sahibi oldu. Öğrencilerin Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında müfredat dahilinde aldıkları Otel İşletmeciliği/Otel Simulasyonu derslerinin de bu başarıda önemli bir rolü olduğu ifade edildi.

“Başarı Tesadüf Değildir”
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, “Öğrencimiz Sina Vahedi, altın madalya kazanarak bizleri gururlandırmış ve eğitimdeki başarımızın tesadüf olmadığını göstermiştir. Öğrencimizi ve onun eğitimine katkı koyan tüm hocalarımızı kutluyor, katkılarından dolayı DAÜ Rektörlüğü’ne teşekkür ediyoruz. Başarı tesadüf değildir” diye konuştu.