Başbakan Ersan Saner, yazılı bir açıklama yaparak, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz ile devletin sosyal sigorta primlerine desteğine nasıl devam edeceği konusunda bir çalışma yapılmasında görüş birliğine vardıklarını açıkladı.

Saner, “Hükümetimiz pandemi nedeniyle uzun bir süredir iş dünyamızın sigorta primlerine destek sağlamaktadır. Bu destek önümüzdeki süreçte de yapacağımız çalışmalar sonucu ortaya çıkacak içeriğe uygun olarak devam ettirilecektir” dedi.

Başbakan Saner, “Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Sayın Turgay Deniz’le devletin sosyal sigorta primlerine desteğinin nasıl devam edeceği konusunda hemen bir çalışma yapılması kapsamında görüş birliğine varmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekonomik örgütler ve hükümet arasında yapılacak çalışma sonuçlandıktan sonra önümüzdeki aylarda devletin özel sektöre vermiş olduğu prim desteğinin devam edeceğine işaret eden Saner, “Dolayısıyla iş dünyamızı bu çalışma tamamlanıncaya dek gereğini yapmaya davet eder, herkese sağlık ve başarılar dilerim” şeklinde konuştu.