Başbakan Ersin Tatar bugün sabah saat 10:00’da Gazimağusa Belediyesini ziyaret ederek Başkan İsmail Arter ile bir görüşme yaptı. Başbakan Ersin  normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte başladıkları ziyaretleri çerçevesinde Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaretinde, kapalı Maraş ve Gazimağusa ile ilgili diğer konular konuşurken, Korona Virüsle mücadele belediyenin çalışmalarından dolayı  Başkan İsmail Arter’i kutladı ve teşekkür etti. Başbakan Ersin Tatar’a ziyaretinde Gazimağusa Milletvekilleri Ersan Saner ve Resmiye Canaltay ile Başbakanlık Müsteşarı Suat Yeldener eşlik etti. Başbakan Tatar, Gazimağusa Belediyesinin ardından gıda yardımı için paketlerin hazırlandığı Mağusa Gelişim Akademisi’ni de ziyaret etti.

Başbakan Ersin Tatar konuşmasında 2 aylık Korona Virüsü süresince çok fazla dışarıya çıkamadıklarını, Başbakanlıkta sıkıntıları ve sorunları yönetmekle meşgul olduklarını ifade ederek, ancak normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte ziyaretlerin başladığını söyledi. Başkan İsmail Arter ile sürekli temas halinde olduklarını, KKTC’nin önemli şehri Gazimağusa’nın kalkınması, gelişmesi, sorunlarının aşılması için yapacakları değerlendirmeler ve alacakları kararlar olduğunu söyleyen Tatar, Gazimağusa Belediyesine bu anlamda bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti. Gazimağusanın hem turistik hem de kültürel olarak zengin bir şehir olduğunu, hükümetin bir projesinin de kapalı Maraş’ın açılabilmesi olduğun bu konudaki çalışmaları sürdürmek istediklerini ifade eden Başbakan Tatar, bir komisyonun kurulmasında fayda olacağını düşündüklerini söyledi. Başkan İsmail Arter ve meclis üyelerine çalışmalarında başarılar dileyen Tatar, merkezi hükümetle belediyenin birlikte değerlendirmesiyle  sıkıntıların aşılması için kararlar üretmeleri gerektiğinin bilincinde olduklarını ifade etti. 

Korona Virüsle mücadelede Gazimağusa’da yapılanlardan dolayı Başkan İsmail Arter’i kutlayarak genelde KKTC’de başarı elde edildiğini ifade eden Tatar, “sağlık çalışanlarımız, kurum ve kuruluşlarımızla ve tabii ki belediyelerimizle, belediye çalışanlarının da çok büyük katkıları olmuştur. Halk sağlığı dediğimizde temizlik, hijyen ortamlar ve bir takım yeni düzenlemelerle hayatın normale dönüşünde belediyelerimize ve belediye çalışanlarımıza çok büyük görevler düşmektedir. Gazimağusa Belediyesi de bu başarılarda ön plana çıkan bir belediyemizdir. Bu duygularla sizleri tebrik etmek istiyorum. Gazimağusa halkına bir kez daha buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Gazimağusa’nın hak ettiği yere gelmesi için hep birlikte çalışmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum.” dedi.
Esas olanın KKTC’nin gelişmesi ve kalkınması olduğunu, çeşitli ekonomik programların uygulanmasına odaklandıklarını ifade eden Başbakan Tatar, “ en kötü günler geride kalmıştır. Önemli olanın birkaç ay içinde plan ve programla turizm, yüksek öğretim gibi çeşitli sektörlerin açılmasıdır, tabii ki konut sektörü de önemlidir. İmar planı çalışmalarından da burada çeşitli toplantılar yaptık. Bu konuların da tekrardan gündeme gelmesinde fayda vardır. Çünkü hayat devam ediyor. Askıya alınan işlerin tekrar düzenlenmesi ve imar planının da  bir noktaya bağlanması gereklidir. Emirname ile bu işin sürdürülmesi  mümkün değildir. O anlamda da çalışma olması gerektiğini talimatlandırdım ve İçişleri Bakanlığı ile bu çalışmanın yapılması gerektiğini paylaştım.” diye konuştu. Hem belediyeler hem bölge milletvekilleri ile sık sık istişarelerde bulunmak ve zamanı iyi değerlendirmenin en büyük temennileri olduğunu ifade eden Başbakan Tatar, bugünün esas konusunun normalleşmenin devam etmesi olduğunu, maskeli ve mesafeli yaşam ve yeni düzenlemeler ve halkın da uyması ile bu süreci başarıyla atlatacaklarına inancının tam olduğunu belirtti. Başbakan Ersin Tatar, Pile’deki  eylemle ilgili sorulan bir soru üzerine, Pile halkı ile sürekli temasta olduklarını, Sağlık Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları değerlendirmelerde bir takım sıkıntılar olduğunu bildiklerini, KKTC’nin şu anda izole durumda olduğunu  ifade ederek, Pile halkının sağlık sorunlarıyla ilgili ambulans ve diğer araçlara izin verilerek gidiş geliş olduğunu, önümüzdeki günlerde yapacakları değerlerime sonrası açıklama yapacakları bilgisini verdi.


Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, “sayın Başbakanımızın şehrimizi belediyemizi ziyaret etmiş olması bizi çok mutlu etti ve onurlandırdı” diyerek konuşmasına başlayarak, 2 aydan beridir hiç beklemediğimiz bir şekilde dünyayı saran Korona Virüsü pandemisinin dünyaya neler çektirdiğini hep birlikte gördüklerini, çok zor günler geçirdiklerini ifade etti. Başkan İsmail Arter, günün sonunda hem dünyaya hem ülkemize  baktığımızda ülkemizin bu işten en az sıkıntı ile çıktığını gördüklerini, bunun kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, “en başta hükümetimiz aldığı kararlar doğrultusunda bu krizi iyi yönettiğini düşünüyorum. Bizler de hükümetimizin aldığı kararlar doğrultusunda harfiyen bu kararları uygulama noktasında görevimizi yaptığımızı düşünüyorum. Bölge kaymakamı polis müdürlüğü de  ilçe emniyet kurulunda kararları gün be gün takip ederek uygulamıştır. Bölge milletvekillerimizi de bu konularla ilgili bilgilendirip görüşlerini aldık ve gerekli tedbirleri alarak bugünlere geldik. “dedi. 
Diğer projeleri şartlardan dolayı beklemeye aldıklarını ifade eden Başkan İsmail Arter, Korna Virüsle yaşamayı öğrenerek diğer işleri de yoluna koyacaklarını, Gazimağusa Belediyesi ve hükümetin zaten sıkı bir işbirliği içinde olduğunu bundan sonra da bunun devam edeceğini ifade eden Başkan İsmail Arter, bu sıkıntılı dönemde Gazimağusa Belediyesi'ne verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti. (MHA)