Başbakanlık himayelerinde dün akşam düzenlenen törenle, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği üyesi 200 civarında kişiye Milli Mücadele Madalyaları takdim edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 18.30’da düzenlenen törene Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Sağlık Bakanı Ali Pilli ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Altan Er, askeri erkan, bürokratlar ile çok sayıda şehit yakını katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Başbakanlık Daire Müdürü Bora Akkuş tarafından yapılan açılış konuşmasıyla devam etti. Video gösteriminin ardından Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan ve Başbakan Ersin Tatar konuştu. Tören, madalya takdimiyle sona erdi.

BAŞBAKAN TATAR: “ÇOCUKLUK YILLARINDA VATAN SEVGİSİ İÇİMİZE İŞLEDİ”

Başbakan Ersin Tatar da madalyaların takdiminin kendilerine nasip olduğunu kaydederek bunun için emek veren herkese teşekkür etti. Tatar, çocukluk yıllarında vatan sevgisinin, Türklük aşkının, Kıbrıs davası ve Kıbrıs’ın bulunduğu coğrafyada yaşananların içine işlediğini kaydetti.

Bugün bir devletleri varsa bunu şehitlere borçlu olduklarını ifade eden Tatar, Kıbrıslı Türklerin bugünlere gelene dek çektiği mezalimi, vahşetti, acı ve sıkıntıyı bildiklerini belirtti.