Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komiyonu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti. Yapılan toplantıda bağımlılıkla mücadeleyle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar değerlendirilerek, bundan sonra yapılacak projeler konuşuldu.

Belediyeden verilen bilgiye göre, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile yıllardır birlikte çalıştıklarını, bu konuda bir belediyenin yapabileceği katkıların ortada olduğunu ifade ederek, uyuşturucu ile mücadelede ülkede yetersizlik ve konu ile ilgili planlar yapılarak daha sistemli çalışılması gerektiğini belirtti.

Uzun süreden beridir bir araya gelemediklerini, Covid sürecinin de bunu olumsuz etkilediğini ifade eden Arter, kendi tecrübeleri ile mücadele eden gönüllüler olduğunu, Medifoundatinon Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı İsmet Medi’nin de bunlardan biri olduğunu söyledi.

Yapılacak çalışmaları planlamak gerektiğine dikkat çeken Başkan Arter, 2021’deki hedeflerin belirlenmesi gerektiğini, tehlike ortaya çıktıktan sonra değil de onun öncesindeki çalışmaların önemli olduğunu belirterek, uyuşturucunun önlenemediğini durumda tedavisi ve rehabilite çalışmalarının çok daha zahmetli, maliyetli, ve acı verici olduğunu, bu tehlikeyi toplumdan gençlerden uzak tutmanın yollarının ne olduğu konusuna yoğunlaşmak gerektiğini kaydetti.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komiyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun görev ve sorumluluklarının oldukça ağır olduğunu, en baştan beridir bu mücadelede toplumun her kurumun her bireyin işbirliği yapması gerektiğini her zaman vurguladıklarını ifade ederek, verimli işbirliği içinde oldukları, önemli adımlar attıkları Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti.