12.7.20 tarihinde Gazimağusa’da onaylanmış liman olmayan bir yerde tekne ile KKTC’ ye kanunsuz giriş yapan Suriye uyruklu B.A.M aynı gün tespit edilerek tutuklandı. Zanlıya yapılmış olan PCR testi ile ilgili henüz netice alınamamış olması nedeniyle bugün Gazimağusa kaza mahkemesi huzuruna çıkarılması mümkün olmadığından gıyabında görüşülen duruşmada hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildi.
İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Hasan Boşnak, kanunsuz yollardan KKTC’ye giriş yapan zanlıya PCR testi yapıldığı ve neticenin henüz çıkmadığı nedeniyle tutukluluk duruşmasının gıyabında yapılması maksadıyla yargıçtan izin verilmesini talep etti. Verilen iznin ardından yemin altında şahadet veren polis memuru Ayhan Arabi, zanlının 12.7.20 tarihinde bir tekne ile onaylanmış liman olmayan bir yerden kanunsuz olarak KKTC’ ye giriş yaptığını ve aynı gün tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Tutuklu bulunan zanlıya pandemi nedeniyle PCR testi yapıldığını ve henüz neticenin çıkmadığına dikkat çeken Arabi zanlının yapmış olduğu beyanında kendisi ile birlikte teknede 5 arkadaşının daha bulunduğunu ancak onların akıbeti hakkında bilgisi olmadığını söylediğini belirtti. Diğer 5 kişinin de arama çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Arabi tahkikatını salimen devam ettirebilmek maksadıyla zanlı aleyhine gıyabında 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Dilşah Karayel zanlının gıyabında 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)