24.7.20 tarihinde alınan bir bilgi ışığında, İskele bölgesi’nde bir apartmanın 58.ci dairesinde kalmakta olan Ukrayna uyruklu V.S’un huzurunda mahkeme emri gereğince yapılan aramada sökülmüş vaziyette 5 kök Hint keneviri bitkisi, yaklaşık yarım gr ağırlığında Hint keneviri bitkisi olduğuna inanılan kurumuş yaprak, Hint keneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan 41 adet tohum ve üzerinde Hint keneviri türü uyuşturucu kırıntısı olduğuna inanılan bir kâğıt parçası bulunarak emare alındıktan sonra suçüstü hali gereği zanlı polis tarafından tutuklandı.
Zanlı bugün 25.7.20 tarihinde kanunsuz Hint keneviri türü uyuşturucu madde ziraatı ve tasarrufu suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edildi.
İddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Osman Üreten olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Meselenin henüz yeni olduğuna, emarelerin analiz için devlet kimya laboratuvarına, materyallerin de parmak izi tespiti için PGM’ ye gönderilmesi gerektiğine dikkat çeken Üreten, tahkikatını salimen yürütebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 2 gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Hasan Dağlı zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)