Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “TC-KKTC Yükseköğrenim İşbirliği” protokolü ile KKTC yükseköğreniminin, Türkiye’ye devri için ilk adımın atıldığını savundu.

Özyiğit sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 4’lü hükümette iken imzalamayı reddettikleri, İlahiyat Koleji’nin devrinin de resmen başlatılmış olduğunu vurguladı.

"Protokol ile kurdukları 'akademik gecekondu üniversitesi'; 'güya yerli”' ama hem gerçek mali denetimden hem YÖDAK denetiminden muaf" diyen Özyiğit, böylece bir süredir fonksiyonunu yitiren YÖDAK’ın üzerine ölü toprağının serpildiğini ifade etti.

Özyiğit, "Bizim canımız yanıyor, onların ruhu sızlamıyor..." dedi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit'in paylaşımı şöyle:

"Yönetmeyi beceremediği herşeyi Türkiye’ye devreden UBP, dün de imzalamış olduğu 'TC-KKTC Yükseköğrenim İşbirliği' protokolü ile Yükseköğrenimimizi Türkiye’ye devretmenin ilk adımını attı. Daha önce bahsetmiş olduğum ve 4’lü hükümette iken imzalamayı reddettiğimiz İlahiyat Koleji’nin devri de resmen başlatılmış oldu.

Dün, imzaladıkları ve yasalarımıza aykırı protokol ile kurdukları 'akademik gecekondu üniversitesi'; 'güya yerli' ama hem gerçek mali denetimden hem YÖDAK denetiminden muaf. Böylece bir süredir fonksiyonunu yitiren YÖDAK’ın üzerine ölü toprağını da sermiş oldular. Bizim canımız yanıyor, onların ruhu sızlamıyor..."