Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı'nın Basın Bürosundan yapılan açıklamada: “BRT yönetimi, Kıbrıs Türk Halkının özgür iradesini dengesiz bir şekilde, 'UBP adayı lehine yönlendirme' yanlışından vazgeçerek 'bir parti'nin değil; 'Kıbrıs Türk Halkı'nın televizyonu olduğunu hatırlamalıdır” denildi.

Açıklamada, BRT’nin, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda tüm uyarılara karşın ısrarla devam ettirdiği “UBP Genel Başkanı’na açık destek veren yayınlarına”, ikinci tur öncesinde de artan bir şekilde devam ettiğine işaret edildi.
Açıklama, şöyle devam etti:
“UBP Genel Sekreteri Ersan Saner ve UBP Milletvekili Hasan Taçoy, BRT ekranlarından, UBP adayı Ersin Tatar lehine; Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı'nın ise aleyhine propaganda yapmış, YSK tarafından ilan edilen seçim kuralları, bir kez daha açık şekilde UBP ve partizan BRT yönetiminin iş birliği ile ihlal edilmiştir. Aynı günde BRT ekranlarında iki ayrı programda, UBP adayı Ersin Tatar lehine, Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı aleyhine propaganda yaptıran BRT Yönetimini ve Müdürlüğünün yürüttüğü anti demokratik ve hakkaniyetsiz yayın politikasını kınıyoruz”