Bunlar, uluslararası öğrencilerin KKTC'ye gelmeye çalışırken başlarından geçenleri vurgulayarak bizimle paylaştıkları hikayelerden sadece birkaçı.

Gri kategorideki ülkelerden gelen bazı öğrenciler KKTC'ye güvenli bir şekilde ulaştıklarını ve 750TL ücretini ödedikten sonra ev karantinasına girebildiklerini VOIS'e bildirdiler. Buna rağmen maalesef diğer birçok uluslararası öğrenciden, hem otel karantina ücretlerini (5400 TL) ödemelerinin istendiğini, hem de KKTC'ye girmeye çalışırken düşmanca muamele gördüklerini belirten çok yıkıcı haberler aldık. Ev karantinası ücretini ödeyen bazı öğrencilerden tekrar otel karantinası ücreti alındığını ve ev karantinası ücretlerinin iade edilmediği bildirildi. 

Bu davranış kabul edilemez ve dayanılmazdır. Yetkilileri son vaatlerinden sorumlu tutmaya devam ediyoruz ve KKTC'ye gelmeyi planlayan uluslararası öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı'nın vaat ettiği duyuruyu beklemelerini tavsiye etmeye devam ediyoruz.

Gelecek dönem yüz yüze eğitimin başlayacağına dair duyurular yapıldığından bu yana, karar alma sürecinde uluslararası öğrencilerin güvenliğinden ve refahından ödün verilmemesini sağlayacak açık, sistematik ve sürdürülebilir bir planlama yapılmamıştır. Daha önce de belirtildiği gibi, bu konuda uluslararası öğrencileri etkileyen tüm konulardan ve verdikleri sözlerden yetkilileri ve görevlileri sorumlu tutmaya devam edeceğiz.

k:vois cyprus