Ekonomik Örgütler Platformu Sözcüsü Cafer Gürcafer, BRT ekranlarında yayınlanan ‘Manşet+’ programına telefon bağlantısı ile katılarak, Ekonomik Örgütler Platformu’nun Türkiye ile görüşmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

Türkiye’den Koronavirüs aşısı tedariki kapsamında açıklama yapan Gürcafer, aşı taleplerini ilettiklerini ifade ederek “Aşı talebimizin, tek seferde toplumun büyük çoğunluğunu aşılamak isteyip kapıları açmak istediğimizi doğru bir şekilde anlatmak çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dış dünyaya kapılarını açamaz ise ortaya çıkacak olan enkazın boyutunun 5-6 milyar TL olacağını belirten Gürcafer, “Bu enkazın ortadan kalkması için dolayısıyla aşılar için gidilecek yer yine Türkiye’dir” dedi.

Başbakan Ersan Saner’in Cuma günü Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştireceğini de söyleyen Gürcafer, aşı konusunda da Cuma günü somut bilgiler verileceğini aktardı.

“Bütün önerilerimiz kabul ve destek gördü… Aşı konusu ise çok çok olumlu oldu” diyen Gürcafer, görüşlerin hemen hayata geçirilmesi kapsamında somut adımlar atıldığını ifade etti.

K:KP