07.12.20 tarihinde saat 10.00 raddelerinde, Gazimağusa’da park halinde bulunan ve U.B.T’ye ait araç içerisinden bir bankaya ait dokunmatik banka kartını sirkat edip muhtelif yerlerden alışveriş yapan İran uyruklu H.A ihbar üzerine tutuklandıktan sonra bugün 8.12.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildi.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren PM Mahir Türe olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Türe şahadetinde, 7.12.20 tarihinde tasarrufunda kendisine ait olmayan bir kredi kartı bulunduğuna dair alınan ihbar doğrultusunda aynı gün zanlının bir bet ofisinde tespit edilerek sorgulandığını söyledi. 
“ÇALMA NİYETİM YOKTU, İHTİYAÇLARIMI GİDERDİKTEN SONRA GERİ VERECEKTİM”
Zanlının üzerinde yapılan aramada cüzdanı içerisinde müşteki adına ıstar olunmuş bir adet banka kartı bulunarak sorgulandığını belirten PM Türe, zanlının “Mercedes bir arabanın içinden aldım, çalmak niyetim yoktu, ihtiyaçlarımı giderdikten sonra geri verecektim “beyanında bulunduğunu söyledi. Zanlının alıkonarak polise celp edildiğini, aynı gün müştekinin de tespit edilerek polise çağrıldığına değinen PM Türe, müştekinin konu banka kartını aracı içerisinde muhafaza ettiği, çalındığından haberi olmadığı ve polisin kendisine bildirmesi üzerine olayı öğrendiği yönünde beyanda bulunduğunu söyledi. Banka kartı emare alınırken zanlının da tutuklandığını belirten PM Türe, ilk araştırmada zanlının Gazimağusa’da 3 farklı iş yerinden şifre kullanmadan 5 çekiliş yapmak suretiyle yaklaşık 200 TL civarında bir harcama yaptığının tespit edildiğini söyledi.
Meselenin yeni olduğunu, aranmakta olan emareler yanında başka çekilişlerin olup olmadığı yönünde araştırma yapılarak ifadeler alınacağına değinen PM Türe, tahkikatını salimen devam ettirebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)