Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 20-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Yıldızlar Türkiye Bisiklet Şampiyonası’nda tarihi bir başarı elde edip şampiyon olarak bizleri gururlandıran Çanakkale Ortaokulu Erkek Bisiklet Takımı bugün Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti. Ayrıca aynı şampiyonada Serbest Kızlar Kategorisi’nde yarışan Çanakkale Ortaokulu öğrencisi Sıla Kaynak zamana karşı yol yarışında 4.’lük derecesi elde etti. Ziyarette Mustafa Çavuş, Asım Öngün, Ömer Yalçın’dan oluşan Yıldız Erkek Bisiklet Takımı’na ve Sıla Kaynak’a Okul Müdürü Emin Özkalp ve Antrenörlerden Arseven Servet eşlik etti. Şampiyonda aynı zamanda, antrenör olarak Kudret Güloğlu, idareci olarak ise Osman Yılsev bulundu.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Çanakkale Ortaokulu’nun çok kıymetli öğretmenleri ve başarılı sporcularını ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, diğer okullarla olduğu gibi Çanakkale Ortaokulu ile de temaslarının devam ettiğini, kaliteli eğitim için sorumluluğun Eğitim Bakanlığı’nda olsa da belediyeye düşen görevlerin de olduğunu söyledi. Başkan İsmail Arter, Çanakkale Ortaokulu’nun Türkiye Şampiyonu olmasının diğer okullara örnek olmasını ve bu güzelliklerin ve başarıların devam etmesi dileklerini paylaşarak, bisiklet sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için çalıştıklarını, bu anlamda Belediye bünyesinde bisiklet kulübünün bulunduğunu kaydetti. Başkan İsmail Arter, öğrencilerden başka alanlarda da başarılar beklediğini ifade ederek, şampiyon takımı tebrik etti.

Çanakkale Ortaokulu Müdürü Emin Özkalp ise, Belediye Başkanı İsmail Arter’e 2 teşekkür etmek istediğini ifade ederek, hem bisiklet sporunun yaygınlaşması için yaptığı çalışmalar hem de okuldaki Spor Salonu’nun çevre düzenlemesi, kapı ve pencere işlerini üstlenmesi nedeniyle her 2 konu için de teşekkür etti. Başkan İsmail Arter’in kendilerini kabul etmesinin bisiklet sporunun yaygınlaşması için önemli olduğunu ifade eden Özkalp, 2018’de başlayıp 2021’de bitirdikleri Spor Salonu’nun çevre düzenleme, kapı ve pencere işlerini üstlenen Başkan İsmail Arter’in inanılmaz bir dayanışma gösterdiğini kaydetti. Müdür Emin Özkalp, bu dayanışma ruhunun herkese örnek olması dileyerek sözlerini noktaladı.