Mağusa Surlarında bulunan Canbulat Burcu için restorasyon ihalesine çıkılıyor. Burcun altında bulunan kaçak yapıların kaldırılması gerekiyor ancak yapılara müdahale edilip edilmeyeceği bilinmezliği ise sürüyor.

Kentlerin tarihi, kentlerin kimliğini oluşturması açısından önem arz etmektedir. Kentler insanlığın yerleşik hayata geçişinin sembolüdür. Bu yönüyle kentler, insanlığın kültürel, sosyal, ekonomik ve siyasal gelişime ayna tutar. Dolayısıyla, kentlerin tarihinin korunması ve sürdürülebilirliği, o kentin kimliğinin korunmasına ve gelişimine de katkı sağladığı bilinmektedir.

Bu çerçevede, Mağusa Surları’ndaki Canbulat Burcu için restorasyon ihalesine çıkılacağı öğrenildi. GazeddaKıbrıs’ın konuyla ilgili edindiği bilgide, bahsi geçen bölgede bulunan kaçak yapıların ise sökülmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor.

Uzun yıllardır 2 adet kaçak yapı bulunan bölgede, geçtiğimiz günlerde bir yapının daha yerleştirildiği gözlemlenirken, Mağusa Belediyesi’nin yapıları kaldırma kararı aldığı ve dün bölgeye zabıta gönderdiği öğrenildi.

Mağusa Suriçi’nde bulunan binalar konusunda ciddi bir rant olduğu da bilinirken, belediyenin sorumluluğunu yerine getirip getirmeyeceği ise bilinmezliğini sürdürüyor. GazeddaKıbrıs daha önce suriçinde gelişen çeşitli konulara müdahil olmuş, sorunların çözülebilmesi noktasında aktif rol almıştı.