19.11.20 tarihinde saat 02.30 raddelerinde Gazimağusa’da umumi bir yer olan kaldırım üzerinde yüksek sesle konuşarak rahatsızlık yaptıkları gerekçesiyle aralarında çıkan tartışma sonrası gerçekleşen kavga esnasında M.R.A.J (E-21)‘in burun kemiğinin kırılmasına neden olan Ürdün uyruklu F. Z. O. A. H., S. Z. O. A. H., A. A. A. A. ve Z. Z. O. A. H. derdest emri gereği aynı gün tutuklandılar.
Zanlılar bugün 20.11.20 tarihinde vahim zarar, kavga ve rahatsızlık suçlamasıyla Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde üçer gün tutukluluk emri temin edildi.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır olan ve yemin altında şahadet veren PM İbrahim Gökova, 19.11.20 akşamı saat 02.30 da umumi bir yer olan kaldırım üzerinde yüksek sesle konuşmak suretiyle rahatsızlık yaptığı gerekçesiyle tartıştıkları M.R.A.J isimli şahıs ile aralarında meydana gelen tartışmanın kavgaya döndüğünü söyledi. Kavga esnasında burnuna aldığı darbe sonucu müştekinin burun kemiğinin kırıldığını belirten PM Gökova, derdest emri gereği aynı gün zanlıların tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi.
Meselenin ciddi bir mesele olduğunu, incelenecek kamera görüntüleri yanında alınması gereken ifadeler olduğuna değinen PM Gökova, zanlıların öğrenci olup olmadıkları ve yasal statüleri ile ilgili araştırma yapılacak olması nedeniyle aleyhlerinde üçer gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)