Salih Süsler, tartıştığı iş arkadaşı Ergin Yetken’i döner bıçağı ile ağır şekilde yaraladı

“OLAY YERİNDEN KAÇTI"

Mahkemede meselenin olgularını anlatan polis, zanlı Salih Süsler’in önceki gün LTB’ye ait çiçek fidanlığı önünde tartıştığı iş arkadaşı Ergin Yetken’i tasarrufundaki döner bıçağı ile sağ kol dirsek kısmı ve vücudunun arka sağ kısmından keserek öldürmeye teşebbüs ettiğini ve olay yerinden kaçtığını belirtti. Polis, zanlının aynı günün akşamı Dikmen’deki evinde yakalanarak tutuklandığını söyledi.

Lefkoşa Türk Belediyesi’ne (LTB) ait çiçek fidanlığı önünde zanlı Salih Süsler, tartıştığı iş arkadaşı olan Ergin Yetken’i, döner bıçağı ile ağır şekilde yaraladığı ve öldürmeye teşebbüs ettiği suçlamasıyla tutuklandı. “Katle teşebbüs”, “Ağır yaralama” ve “Vahim zarar” suçlamasıyla tutuklanan zanlı Salih Süsler, dün mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlının, Ergin Yetken’i yaraladığı anların kamera kayıtlarının bulunduğuna vurgu yaptı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Özge Uğraşın’ın huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında, KKTC Başsavcılığı adına Savcı İbrahim Ruso, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru Hüseyin Ergüleç’i dinletti.Mahkemede yeminli şahadet veren Ergüleç, 2 Haziran’da saat 14.00’te, Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ait çiçek fidanlığı önünde, Dikmen’de sakin zanlı Salih Süsler’in tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu ağız uzunluğu 54 cm, toplam uzunluğu 68 cm olan döner bıçağı ile tartışmış olduğu Ergin Yetken’i öldürmek kastı ile sağ kol dirsek kısmını ve vücudunun arka sağ kısmından keserek öldürmeye teşebbüs ettiğine vurgu yaptı. Polis memuru Hüseyin Ergüleç, zanlının, müştekiyi ağır şekilde yaralayıp, sağ dirseğinde 15 cm ebadında kesi oluşmasına sebebiyet verip, vahim zarara uğratıp yaraladığına dikkat çekti. Ergüleç, zanlının olay yerinden kaçtığını ve aynı gün aleyhine Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden derdest emri temin edilerek, ikametgahında tespit edilip tutuklandığını kaydetti. Ergüleç, toplam uzunluğu 68 cm olan döner bıçağının ise zanlının tasarrufunda bulunup emare zapt edildiğine vurgu yaptı.

Polis memuru Hüseyin Ergüleç, zanlının aynı gün 23.30-23.58 saatleri arasında mesele ile ilgili gönüllü ifade verdiğini mahkemeye aktardı. Ergüleç, zanlının verdiği gönüllü ifadenin teyit ile tekzibinin yapılacağını, ayrıca ifadede geçen birçok isime ulaşılıp ifadelerinin temin edilmesi gerektiğine işaret etti.  Ergüleç, bölgedeki kamera görüntülerinin temin edilip incelenmesi gerektiğini belirterek, alınan bir kamera görüntüsünde zanlının müştekiyi döner bıçağıyla yaraladığı anın kayıtları olduğuna vurgu yaptı. Meselenin ciddiyetine değinen Ergüleç, tahkikatın salimen yürütülmesi için zanlının iki gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlının avukatı Özgü Özyiğit, tutukluluk talebine itiraz ederek, müvekkilinin serbest kalması halinde tahkikata etki etme olasılığı olmadığını savundu.

Yargıç Özge Uğraşın, alınması gereken ifadeler ve incelenecek kamera görüntüleri olduğuna vurgu yapıp,  tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının iki gün tutuklu kalmasına emir verdi.