İş insanı Güneş Güneşoğlu açıklama yaptı. Yağtığı açıklamasında şu sözlere değindi:

"Öncelikle tüm salgınla boğuşan dünya insanlarına ve vatandaşlarımıza acil şifalar dilerken, tüm sağlık çalışamlarının da allah yardımcısı olsun.
Virüs 3 aydır dünyada  baş göstermekte. Savaşan ülkeler varken biz görmezden geldik ve önceden tedbirimiz almadık ve olanlar oldu.
Ancak olan oldu diye böyle bırakamayız.

1.Adım 
Sn. Cumhurbaşkanı ,Sn.Başbakan ve Sn.Bakanlar biran önce sosyal medya takibini bırakmaları gerekmektedir. Sebebi ise yazılan çizilenlerden mutlaka etkileniyorlardır ve bu onların daha sağlıklı kararlar almalarında   etkin rol oynamaktadır. Yani kendilerini izole edecekler. Kimin  için izole etmiş olacaklar, bizler için . Bizler kazanacağız ve onlar başarılı olmuş olacaklar. Bu nedenle de  siyasi kaygıları olmayacaktır.

2.Adım 
Sn. Sağlıklı Bakanı tam anlamı ile doktorlar ile Koordine olmalı ve para varmış ,para yokmuş diye düşünmeyerek ,sadece ihtiyaç duyulan eksik ve  malzemeleri maliyeye iletecek . Bunları da çözmek maliyenin işi ve sağlık bakanlığının işidir. Bulaşıcılığı nasıl önlerim fikirleri üretecek, yoksa hem bulaşıcılığı hem para bulacak o iş olmaz. Tecrübe sahibi ülkelerden yapılması ile ilgili yardım ve araştırma yapması gerekmektedir. Dıştan da destek ve gönüllü birçok dil bilen ,teknolojiyi iyi kullanan ,başarılı gençlerimizden gönüllü yardım alınabilir.
 
3.Adım 
Polis elbette özveri ve yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Ancak yetersiz kalabiliyor ?
Yapılması gereken asker yollarda denetimi sağlamalı ve asker  yardımcı olmalıdır., Günün sonunda sınırda korunmalı , ancak şu anda savaşacak halimiz yok , ne bizim ne de komşumuzun. Bu polis içerisinde bir nefes almaya yardımcı olacak ve daha  sağlıklı  noktalara hakim olmasını sağlanacaktır.ve Bu durumdan faydalanmak isteyen kötü hırsızlık ve maddi hasar önlenmiş olacaktır.

4.Adım 
Kaymakamlık her ilçede kriz masası oluşturması gerekmektedir. Bu kriz masası halk, gönüllü ve ileri gelenlerinden olması gerektiğine inanıyorum. Herkesimden olmalıdır. Sebebi ise herkesimden gelecek fikirler ile yapılması gereken  önlemler ve hassasiyetler ortaya konmuş olacaktır. Bir kısıma ise maddi olanak sağlanmış olacak ve kabiliyet şansı olacaktır.

5.Adım 
Ekonomik boyutu elbette yıkıcı olacaktır.Ancak bunu şuan da öngörmek veya düşünmesi bile bizleri inanılmaz karamsarlık içine sokacaktır. Dolayısıyle tabi ki yetkililerimizin önerileri olacaktır,  eller taşın altına girecektir. Fakat şuanda herkesin derdi bankadaki faiz oranı taksiti borçu olmamalı , önemli olan şimdi zor günlerde hayatımımızı idame ettirecek paramız olsun ve tabi ki hem bankalar ,?hem özel sektör  ve kamu elbette herkes elini  taşın altına koyma zamanı gelecektir. O da bu zorlu süreçten temizlendikten sonra olacak. Ellerimizi taşın altına  koyarsak bu yükün altından kalkarız , yoksa hepsimiz o yükün altında kalırız.Bİzim Devletimiz  diğer devletler gibi zengin değildir ki milyar dolarlar yardım etsin .Bizler de bu açıklamayı beklemeyelim. Ama yardım da etmeyecek anlamına gelmez. Bu Konuda daha sağduyulu  olmamız gereklidir. Yoksa sosyal medyada bir birini suçlayarak veya ötekileştirerek bir yere varamayız.

6.Adım 
Halk olarak zaten kurallara uymakta çok  da zorluk çekmiyoruz. Elbette uymayan vatandaşlarımız da uymaları için iyi yönde uyarırsak kazanan bizler olacağız .
Artık bu saatten daha bilinçli omamız gereklidir. Çünkü eğer geride bıraktığımız 10 gün hem boşa hemde sürenin  uzamasını
sağlamış oluruz ve yükümüzün ağırlaşmasını sağlarız.
Ben inanıyorum ki bugün devlet çağrı yapsa , sonuçta bilgili bir toplum olarak herkes görev üstlenmeye hazırdır. Bireylere sorumluluk yüklemek gerekli . Niye seferberlik yapıyoruz ,niye sivil savunmamaya çağrılıyoruz . Bu zor günler için o zaman devlet şimdi görev vermeli.
Yardım konusu da herkes elinden  gelini ihtiyaçlı Aİlelere yapıyor .yardım Paketleri kişisel yardımlar kimisi  göstererek kimsi  göstermeden yapıyordur ve yapmaya da devam edecek.bu süreçte yardımlar için yapıcı yönde olalım yapmayanıda yapmaya davet edelim.

Adım 7.
İş dünyası ile kamu barışmalı.
Çünkü uzun yıllardır kamu özelden özel ise kamudan şikayetçi bunu hepimiz biliyoruz.
Şimdi tam da barışma  zamanı elbirliği ile gerek sendikal platform,sanayi odası,ticaret odası,müttahitler birliği ve iş platformları bir araya gelip beraber karlar üretmeliyiz.eğer bu birliktelik sağlanırsa ancak bu yükün altından kalkabiliriz.
Böylelikle ekonomik paket birlikte hazırlanmış olacak ve kimse huzursuz olmayacak."